jaundzimušo sveikšana Bauskas apvienības pārvalde 2023

26. augustā pie Īslīces kultūras nama, Saulespuķu svētku ietvaros, kopā tika aicinātas un sveiktas tās Bauskas apvienības pārvaldes teritorijā mītošās ģimenes, kurās 2022. gadā ienācis mazulis.

Pērn Bauskas apvienības pārvaldes teritorijā (Bauskas pilsētā, Brunavas, Ceraukstes, Codes, Dāviņu, Gailīšu, Īslīces, Mežotnes, Vecsaules pagastā) piedzimuši 205 bērni. Dalībai pasākumā atsaucās nedaudz vairāk kā 70 ģimenes.

Saulespuķu svētkus atklāja ratiņu parāde, kurā varēja vērot vecāku izdomu - daudzus ratiņus, atbilstoši svētku tematikai, rotāja saulespuķes, citi par dekoriem bija izvēlējušies balonus, vēl kāds: stārķi, rozā vienradzi, sirdis un bantes. Vairākiem tika piešķirtas arī simpātiju balvas.

„Šodien mēs pulcējamies īpašos svētkos, varētu teikt - jūsu mīlestības svētkos,” pasākuma dalībniekus uzrunāja Bauskas apvienības pārvaldes vadītāja Līga Vasiļauska. „Jūs pieņēmāt lēmumu kļūt par mammu un tēti un radījāt bērniņus, kuri ir jūsu ģimenes, jūsu dzimtas turpinājums, jūsu mīlestības auglis un mūsu Latvijas lepnums. Mēs patiesi lepojamies ar katru jaundzimušo bērniņu un ceram jūs satikt šajā pasākumā arī nākamgad!”

Katrai uz pasākumu uzaicinātajai ģimenei tika pasniegta īpaši šim mērķim darināta piemiņas velte – fotoalbums, ko rotā uzraksts „Dzimis vietā, kur satiekas…”. Pēc dāvanas saņemšanas katra ģimene tika aicināta iemūžināt svinīgo mirkli Saulespuķu svētku tematikā izveidotā fotostūrītī un jau pasākuma laikā saņemt pirmo izdrukāto fotogrāfiju, kuru glabāt jaunajā fotoalbumā.

Ģimenes, kuras bija pieteikušās pasākumam, bet klātienē tajā nepiedalījās, fotoalbumu vēl mēnesi var saņemt Bauskas apvienības pārvaldē, Uzvaras ielā 6, Bauskā.

Pasākumu vadīja radošās apvienības „Pasaku nams” atraktīvie varoņi, bet par priekšnesumiem parūpējās deju grupas „Lēra” un vokālās studijas „Pigoriņi” dalībnieki.