Veids
Kultūras iestādes
Vieta
Vecumnieku apvienības pārvalde

Dace Klipa

Tautas nama vadītāja
dace.klipa [at] bauskasnovads.lv
Bārbeles tautas nams

Adrese:

Bauskas iela 2, Bārbele, Bārbeles pagasts, Bauskas novads, LV-3905

E-pasts: barbelestn@bauskasnovads.lv

Sociālo mediju profili:

Facebook

Par iestādi:

Dibināšanas gads: 1926

Bārbeles tautas nams īsteno valsts kultūrpolitikas virzienus pagastā, godprātīgi pildot savus galvenos uzdevumus- uztur latviskās kultūras tradīcijas, rūpējas par kultūras mantojuma saglabāšanu un tā izmantošanu, nodrošinot Bārbeles pagasta iedzīvotājus un viesus ar kvalitatīvām kultūrprogrammām.

Bārbeles tautas nams ir vieta, kur dziedāt, dejot, spēlēt, radīt, rādīt, baudīt un satikties. Tautas namā tiek organizēti dažādi pasākumi, daudzi jau kļuvuši par tradicionāliem, piemēram, JDK ‘’Rakari’’ sadanči, VPDK ‘’Bārbele’’ sadanči, Starptautiskais kapelu saiets Bārbelē ‘’Lai sasaucamies, lai dziedam!’’, radoša un sportiska aktivitāšu diena. Svinam arī latviešu tradicionālos gadskārtu svētkus – Lieldienas, Līgo svētkus, Ziemassvētkus.

Bārbeles tautas namā darbojas JDK ‘’Rakari’’, VPDK ‘’Bārbele’’, FK ‘’Tīrums’’, kapela ‘’Savējie’’, AT ‘’Bārbelīši’’, floristikas pulciņš.

Telpas var izmantot arī privātpersonas un uzņēmumi dažādiem semināriem, mācībām un saviesīgiem privātiem un publiskiem pasākumiem.

Bārbeles pagasta parkā atrodas neliela estrāde, kuru ļoti ērti izmantot vasaras pasākumiem.

Tautas nama misija:

Bārbeles tautas nama misija ir veidot pilnvērtīgu kultūrvidi, kas veicina līdzdalību, sadarbību, izcilību un radošās izpausmes, kā arī veicina kultūras mantojuma uzkrāšanu un saglabāšanu, nākotnes kultūras mantojuma radīšanu un pieejamību.

Tehniskais raksturojums:

Tautas namā ir skatītāju zāle ar skatuvi (245,5 m2, zālē  150 skatītāju vietas), mazā zāle 1. stāvā (41 m2, izmantojama pasākumiem līdz 35 apmeklētājiem), semināru zāle 2 stāvā (78,2 m2, pasākumiem līdz 30 dalībniekiem), virtuvīte (13,6 m2 ).

Tautas nama zāles nomas maksa par stundu:7, 70 eiro plus PVN.

Iespējama skaņošana/gaismošana: 8 LED prožektoru (ar gaismas pulti) apgaismojums skatuvei, digitālā mix pults, akustiskā skaņas sistēma, mikrofoni (vokālie, instrumentu, koru), projektors, ekrāns, digitālās klavieres.

Bārbeles parka brīvdabas estrāde – skatuve  ar jumtu un sānu malām, apgaismojumu, ir palīgtelpa ar apgaismojumu māksliniekiem. Bruģēts deju laukums pie estrādes (vienlaicīgi var dejot 2 deju kolektīvi), pieejami koka soli skatītāju sēdvietām (15 gabali, viens sols 3 metri garš). Skatītāju sēdvietas bez jumta. Pieejama ugunskura vieta, ir karoga masts.

Ir sabiedriskās tualetes parka teritorijā (vīriešu, sieviešu, invalīdu).

Kolektīvs, vadītājs

Mēģinājumu telpa

P.

O.

T.

C.

P.

S.

Sv.

Jauniešu deju kolektīvs ‘’Rakari’’

Vadītāja Agita Seglicka

Lielā zāle

 

 

 

 

20.00-22.00

 

09.00-11.00

Vidējās paaudzes deju kolektīvs ‘’Bārbele’’

Vadītāja Agita Seglicka

Lielā zāle

 

 

 

20.00-22.00

 

 

20.00-22.00

Amatierteātris ‘’Bārbelīši’’

Vadītājs Ingus Pavinkšnis

Lielā zāle

 

18.00-20.00

18.00-20.00

 

 

 

 

Kapela ‘’Savējie’’

Vadītāja Baiba Pētersone

Lielā zāle

 

 

20.00-22.00

 

 

 

18.00-20.00

Folkloras kopa ‘’Tīrums’’

Vadītāja Irita Vimba

Otrā stāva semināru zāle

 

 

 

 

 

 

12.00-16.00

Floristika

Vadītāja Līga Lauriņa

Pirmā stāva mazā zāle (izstāžu gadījumos– lielā zāle)

 

 

15.00-19.00

 

 

 

 

AMATIERMĀKSLAS KOLEKTĪVI UN INTEREŠU GRUPAS

Bārbeles folkloras kopa "Tīrums"

Vadītāja: Irita Vimba

Kontakti: +371 29472990, vimbas@apollo.lv

 

Folkloras kopa dibināta 2013. gadā un kopā pulcē cilvēkus, kas vēlas saglabāt tradicionālas kultūras mantojumu, apgūstot tradicionālās dziedāšanas un muzicēšanas manieri, iezīmēt latviešu tradicionālās kultūras un sava novada tradīciju, dziesmu un deju krāšņumu.

 

Kopa rīko un piedalās tradicionālo svētku svinēšanā: pavasarī, vasarā, rudenī, ziemā, veic ar tiem saistītos rituālus un piedalās izglītojoša rakstura pasākumos, kas ir saistīti ar latviešu tradicionālo kultūru. Popularizē Zemgales tradicionālo kultūru gan novada, valsts, gan starptautiskā mērogā.

Jauniešu deju kolektīvs "Rakari"
Bārbele Rakari

Vadītāja: Agita Seglicka

Kontakti: +371 26516658, gugucis28@inbox.lv

 

JDK"Rakari" dibināts 2005.gada rudenī pēc nodejotajiem Skolēnu dziesmu un deju svētkiem Rīgā. Jaunieši vēlējās palikt uzticīgi dejai.

 

"Rakaru" moto - "Īsts ir Rakaru gars, jo neizsīkst to spars!" "Rakari" kā jau rakari! Jautrība, draudzība, labsirdība, izpalīdzība, nerātnības, joki, dejotprieks, drauga pleca atbalsts virmo kolektīvā visapkārt!

Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Bārbele"
vpdk Bārbele

Vadītāja: Agita Seglicka

Kontakti: +371 26516658, gugucis28@inbox.lv

 

Deju kolektīvam ir degsme uz deju. Uz ātru, jautru, jestru un azartisku dejojumu.

 

Kolektīvam "Bārbele"ir daudz draugu - no Tukuma, Aizkraukles, Jaunjelgavas, Valles, Vecumniekiem, Stelpes, Skaistkalnes, Ceraukstes, Svitenes, kā arī draugi no Lietuvas pilsētas Birži. Jauki ir dzīvot draugu pulkā!

Lauku kapela "Savējie"

Vadītāja: Baiba Pētersone

Kontakti:+371 29830586baiba_petersone@inbox.lv

 

Bārbeles pagasta kapela "Savējie" dibināta 2003.gadā. Tā ir radošu cilvēku kompānija (ģimene 3 paaudzēs un draugi), kura savā brīvajā laikā dzied un spēlē šādus instrumentus: akordeonu, cītaru, bungas, perkusijas, mandolīnu, ukuleli, flautu, blokflautu, vijoli, kontrabasu.

 

Repertuārā ir latviešu tautasdziesmas, tautā labi pazīstamas ziņģes un populāras šlāgermelodijas - viss, kas šķiet interesants un ausij tīkams!

 

Regulāri piedalāmies draugu kapelu rīkotajos pasākumos Latvijā, kā arī ārpus tās un katru gadu jūlija pēdējā sestdienā gaidām ciemos visus tautas mūzikas mīļotājus un kapelas Starptautiskajā kapelu saietā Bārbelē.

Floristika
Bārbeles floristika

Vadītāja: Līga Lauriņa

Kontakti:+371 26317951laurinali@inbox.lv

 

Rabindranats Tagore ir teicis, ka ‘’..bez ziediem es varētu iztikt, bet tie man palīdz saglabāt cieņu pašam pret sevi, jo tie apliecina, ka es pilnībā neesmu ikdienas rūpju sasaistīts. Tie – manas brīvības apliecinājums.’’

 

Radošu un iedvesmas bagātu, darboties gribošu un varošu dalībnieku pulciņš, kurš savu prasmi un varēšanu rāda arī citiem, veidojot izstādes, dekorējot pasākumu vietas.