Zīmējumu un domrakstu konkursā laureātu vidū arī baušķenieki

31. janvārī noslēdzās Satversmes tiesas rīkotā skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursa „Mana atbildība nākamo paaudžu priekšā” darbu vērtēšana. Laureātu vidū ir arī Bauskas novada skolēni.

Satversmes tiesa izsaka atzinību visiem konkursa dalībniekiem par radošo darbu un bagāto iztēli zīmējumos un domrakstos, kā arī pateicību pedagogiem, kuri ieguldīja savu laiku un zināšanas, skaidrojot skolēniem Satversmes un Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts pamatvērtības.

Zīmējumu konkursā 6. klasēm „Mana atbildība nākamo paaudžu priekšā” atzinības rakstus saņem:

  • Bauskas pilsētas pamatskolas skolniece Zane Lea Zunda. Pedagoģe Daiga Sējēja.
  • Uzvaras pamatskolas skolniece Anda Briede. Pedagoģe Daiga Sējēja.

Domrakstu konkursā “Mana atbildība nākamo paaudžu priekšā” 9. klašu grupā uzvarējuši un godalgotas vietas iegūst:

  • I vieta – Bauskas Valsts ģimnāzijas skolniece Karīna Kondore. Pedagoģe Ināra Graudiņa.
  • II vieta – Bauskas Valsts ģimnāzijas skolniece Estere Gudone. Pedagoģe Ināra Graudiņa.

Konkursa uzvarētāji un atzinības rakstu, kā arī sadarbības partneru simpātiju balvu saņēmēji un viņu pedagogi tiks aicināti uz svinīgo konkursa apbalvošanas ceremoniju attālināti šā gada 3. martā.

Arī šogad savas simpātiju balvas piešķirs bijusī Satversmes tiesas priekšsēdētāja, Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele, Publisko tiesību institūta vadītājs Arvīds Dravnieks, pārstāvji no Latvijas Mākslas akadēmijas, kā arī žurnālu “Jurista Vārds” un “Domuzīme” radošās komandas. Konkursa sadarbības partneru simpātiju balvas tiks paziņotas līdz 20. februārim.

Konkursa uzvarētāju un atzinības rakstu saņēmēju darbi apskatāmi internetā.

6. klašu grupā tika iesūtīti 90 zīmējumi, 9. klašu grupā – 31 domraksts, 12. klašu grupā – 31 domraksts. Konkursā tika pārstāvētas 40 skolas, aptverot visus Latvijas reģionus.

Informācija:

Satversmes tiesa