Der zināt

No 14. marta līdz 16.martam Bauskas Valsts ģimnāzijas telpās, Veselības veicināšanas projekta ietvaros, tika īstenota nometne bērniem “Ja gribam, tad varam”. Nometnē piedalījās bērni vecumā no 11-15 gadiem.

Nometnē bērni no rītiem aktīvi sportoja, kopā ar neatliekamās palīdzības ārstu apguva prasmes pirmās palīdzības sniegšanā, kopā ar sociālo pedagogu iedziļinājās šobrīd aktuālajā atkarību tēmā, kā arī klausījās biedrības "Papardes zieds" lekciju par pubertāti. Papildus lekcijām jaunieši kopīgi gatavoja maltīti launagam, kā arī devās izzinošā pastaigā pa Bausku ar ekskursiju Bauskas tūrisma informāijas centrā (TIC). Kopīgi tika spēlētas arī dažādas spēles un notika darbošanās radošās darbnīcās.

Ņemot vērā, ka pusaudžu vecums ir laiks, kad bērni sāk domāt par profesijas izvēli, visu nometnes laiku jaunieši tika aicināti uzdod jautājumus par profesiju vislektoriem. Vislielāko sajūsmu un interesi sagādāja pārsteigums no Valsts Ieņēmumu Dienesta muitas pārvaldes - 2 kinologi ar saviem četrkājainajiem draugiem, kuri iepazīstināja ar savu ikdienu suņu dresēšanā un rādīja paraugdemonstrējumus, kā suņi meklē dažādas aizliegtās vielas.

Interese par nometni bija liela un uz to pieteicās maksimālais bērnu skaits: 30.

Nometnes organizētāji biedrība “Veselīga dzīvesveida skola”.

Aktivitāte īstenota projekta: “Pasākumi Bauskas novada sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” Nr. 9.2.4.2/16/I/061 ietvaros.