Der zināt

Bauskas novads šogad piedalās “Mājas kafejnīcu dienās”, tāpēc aicinām 20. un 21. augustā ieplānot apmeklēt “Bauskas novada smeķi”.

Bauskas apkārtne izsenis ir bijusi Latvijas maizes klēts, tāpēc novada specializācija ir lauksaimniecība un tās produktu pārstrāde. Likumsakarīgi, ka daudzi uzņēmumi piedāvā apskatīt savu saimniecību vai ražotni un nodegustēt ražotos produktus vai izrādīt senās tehnikas krājumus. Tāpēc Bauskas reģionā ir  iespējams nodegustēt gan vīnu, gan nogaršot dažādu šķirņu sierus, apskatīt senos auto kolekcijas atpūtas kompleksā “Miķelis”, Bauskas motormuzejā vai brīvdabas muzejā “Ausekļu dzirnavas”. 

Būs iespēja apmeklēt:

Piemājas saimniecību “Padegas”, kur ēdienus būs iespējams nobaudīt upes krastā, smiltsērkšķu laukā, ābeļdārzā un vēl kādā saimniecības nostūrī, izbaudot Zemgalei neraksturīgo upes ieleju un atrodoties dabas ieskautajās smaržās.

Balto māju Pilsrundālē pagalmā tiek aicināti draugi un interesenti mierīgā gaisotnē baudīt ko neparastāku, pagaršot kādu pēc Kaucmindes meistaru receptes gatavotu ēdienu, iepazīt, cik daudzveidīgs ir dabas virtuves piedāvājums, izmēģināt spēkus cepumu pagatavošanā, kā to darījušas mūsu mammas un vecmāmiņas

“Vīnkalna cepļa” saimnieki aicinās izbaudīt veselībai draudzīgus pamatēdienus un saldos ēdienus. Priecāsies gan gaļēdāji, gan būs iespēja zupiņu strēbt bez gaļas.

Saimniecībā “Vaidelotes” viesi tiek iepazīstināti ar latvisko dzīves ziņu un tradīcijām. Mājas kafejnīcu dienu laikā, viesiem tiks piedāvāti uz vietas augošo dārzeņu, augļu, ogu un novadam raksturīgo produktu ēdieni.

Viesu mājā “Satekas” viesiem tiks piedāvāti tradicionāli latviski ēdieni no Zemgalē augušiem un pārstrādātiem produktiem. Būs iespēja supot un doties pastaigā pa nelielo dabas taku gar neskarto Zvirgzdes krastu. Bet pagalmā katrs atradīs kādu spēli sev -krokets, novuss, galda teniss, petankas, batuts u.c.

“Mazajos Mežgaļos”, lai nesteidzīgi baudītu sagatavotos ēdienus, kuru galvenais mērķis ir izcelt aitas piena maigo konsistenci, varēs uzzināt kā pareizi audzēt vīnogas un iepazīties ar to izstrādājumiem. Apskatīt tauriņu ekspozīciju un dzirdēt aizraujošu stāstu no pašu entomologa un izbaudīt melnās keramikas trauku burvību.

Plašāka informācija par Mājas kafejnīcu dienām

Bauskas novada domes
Sabiedrisko attiecību nodaļa