Der zināt
Līdzfinansējums iniciatīvu realizēšanai turpmāk pieejams arī vides aizsardzības jomā

Lai precizētu sabiedrisko organizāciju iesniegto iniciatīvu izvērtēšanas, realizēšanas, atskaišu iesniegšanas un izvērtēšanas procesu, 23. februārī Bauskas novada dome sēdē apstiprināja izmaiņas nolikumā Nr.3 „Par līdzfinansējuma piešķiršanu sabiedrisko organizāciju iniciatīvu realizēšanai”.

Grozījumi paredz, ka turpmāk biedrības un nodibinājumi varēs saņemt līdzfinansējumu iniciatīvu realizācijai arī vides aizsardzības jomā; projekta īstenošanai nav obligāti jānodrošina līdzfinansējums, bet tas var būt arī ieguldījums mantiskā vai brīvprātīgā darba formā; projekta īstenošanas laiks tiek noteikts līdz kārtējā gada 30. novembrim.

Jāņem vērā, ka pašvaldība līdzfinansējumu nepiešķirs: projekta pieteikumu iesniegušās sabiedriskās organizācijas valdes locekļu vai biedru sniegto pakalpojumu apmaksai, ja šīs izmaksas kopā pārsniedz 10% no pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma apmēra; sabiedrisko organizāciju administrācijas atalgojumam un/vai projekta administratīvā darba nodrošināšanai, regulārajiem maksājumiem; materiāltehnisko līdzekļu un aprīkojuma iegādei, ja šīs izmaksas kopā pārsniedz 50% no pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma apmēra.

Speciālistiem un līdzfinansējuma pieteikuma izvērtēšanas komisijai līdzfinansējuma pieteikuma izvērtēšanas gaitā ir tiesības pieprasīt papildu informāciju un/vai apliecinājumus un ierosināt izmaiņas izdevumu tāmē vai aktivitāšu plānā, lai efektīvi izmantotu pieejamos līdzekļus.

Tāpat jāņem vērā, ka projekta budžetā esošo pozīciju ietvaros ir pieļaujamas izmaiņas ne vairāk kā 10% apmērā no pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma apmēra bez saskaņošanas ar komisiju. Ja projekta budžetā izmaiņu apmērs ir virs 10% no pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma apmēra, izmaiņas ir jāsaskaņo rakstiski ar līdzfinansējuma pieteikuma izvērtēšanas komisiju.

Ar visiem grozījumiem var iepazīties nolikuma konsolidētajā redakcijā.