Der zināt
Lauksaimniekiem īpaši jutīgā teritorijā līdz 30. novembrim VAAD,izmantojot EPS, jāiesniedz kultūraugu mēslošanas plāna kopsavilkums

Lauksaimniekiem īpaši jutīgā teritorijā līdz 30. novembrim Valsts Augu aizsardzības dienestā, izmantojot EPS, jāiesniedz kultūraugu mēslošanas plāna kopsavilkums.

Nosacījums attiecas uz saimniecībām, kuras apsaimnieko lauksaimniecībā izmantojamo zemi un lieto mēslošanas līdzekļus 20 hektāru un lielākā platībā vai audzē dārzeņus, kartupeļus, augļu kokus vai ogulājus trīs hektāru un lielākā platībā. Kopsavilkumā iekļauj informāciju par 2022. gadā lietotajiem mēslošanas līdzekļiem, audzētajiem lauksaimniecības dzīvniekiem, norādot dzīvnieku vienības, kā arī iegūto kultūraugu ražu. Kopsavilkums ir viens no dokumentiem, kas nepieciešams, lai netiktu samazināti atbalsta maksājumi.

LLKC augkopības konsultanti palīdz sagatavot gan kultūraugu mēslošanas plānu un kopsavilkumu, gan arī to iesniegt elektroniskā pieteikšanās sistēmā.

Īpaši jutīgo teritoriju robežas ir Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Ropažu, Ādažu, Saulkrastu un Siguldas novada pašvaldības administratīvās teritorijas robežas, izņemot Bauskas novada Valles un Kurmenes pagasta, Siguldas novada Lēdurgas pagasta, kā arī Jelgavas, Rīgas un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas robežas.