Pašvaldība
Deputāti klātienē apskata pašvaldības īpašumus Bauskā

Bauskas novada domes deputāti ceturtdien, 29. septembrī, pēc novada domes sēdes devās apskatīt vairākas pašvaldībai piederošas teritorijas Bauskas pilsētā.

 

Pirmā pietura bija Bērzkalnos, kur deputāti apskatīja šogad no VAS «Valsts nekustamie īpašumi» pārņemto īpašumu. Tur atrodas mazdārziņu kopums, kuru pašvaldība varētu izmantot savu funkciju pildīšanai. Pilsētas iedzīvotāji bieži interesējas par iespējām iznomāt mazdārziņus, šo pakalpojumu tad varētu nodrošināt, informē Bauskas apvienības pārvaldes Bauskas pilsētas nodaļas vadītājs Jānis Feldmanis.

 



Vēlāk deputāti devās uz Lidlauka ielu, kur apskatīja pašvaldībai piederošo 110 ha lielo teritoriju. Ņemot vērā, ka šobrīd tiek izstrādāti saistošie noteikumi par teritorijas uzturēšanu un apsaimniekošanu, ir svarīgi saprast, kā ar pēc iespējas zemākām izmaksām uzturēt kārtībā tik lielu īpašumu. Jādomā arī par potenciālajām attīstības un apbūves iespējām.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arī blakus Bauskas peldbaseinam atrodas pašvaldībai piederoša, neapbūvēta teritorija. Kā minēja deputāte Laine Baha, tur varētu izveidot multifunkcionālu atpūtas laukumu bērniem un jauniešiem, kas piesaistītu ne tikai Bauskā dzīvojošos, bet arī pilsētas viesus. Tā būtu laba vieta ieceres īstenošanai, jo turpat blakus ir gan peldbaseins, gan tirgus. Protams, par to, kā minētā teritorija tiks izmantota, būs jālemj domei.

 

Vēl tika apskatīta šobrīd neiekopta un neapbūvēta teritorija Rīgas ielā 62A, kas nav pašvaldības īpašumā. Īpašnieks ir izteicis vēlmi zemes gabalu pašvaldībai uzdāvināt. Ja dome lemtu dāvinājumu pieņemt, tad arī tur varētu domāt par teritorijas labiekārtošanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pēc tam deputāti apskatīja nelielu zemes gabalu netālu no pirmsskolas izglītības iestādes «Zīlīte». Šo īpašumu varētu aprīkot ar rotaļu iekārtām, kuras izmantotu tuvējās apkārtnes bērni.

 

Izbraukuma noslēgumā deputāti apskatīja Vītolu un Salātu ielas iekšpagalmā topošo rotaļu laukumu, kur bērnu izklaidēm būs atvēlētas deviņas iekārtas: šķēršļu taka, šūpoles, rotaļu siena, spēļu paneļu komplekss, atsperšūpoles, smilšu kaste, karuselis, vingrošanas un rotaļu komplekss. Tāpat laukuma teritorijā būs uzstādīti trīs soliņi un atkritumu tvertnes.

 

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa