Der zināt

Gatavojoties bērnu un jauniešu mākslas un mūzikas festivālam “Bauskas novada toņi un pustoņi 2023”, Bauskas muzejā no 1.marta ir apskatāma bērnu un jauniešu mākslas darbu konkursa izstāde “Latvijas Dziesmu svētku 150 toņi un pustoņi”.

Bauskas novada kārtai iesniegti ap 100 darbi no  desmit novada skolām un Bauskas Bērnu un jauniešu centra septiņām interešu izglītības grupām. Konkursam pieteikta arī tērpu kolekcija no Vecumnieku vidusskolas. Izstādē piedalās Bauskas pamatskola, Bauskas Valsts ģimnāzija, Griķu pamatskola, Iecavas pamatskola, Pilsrundāles vidusskola, Skaistkalnes vidusskola, Stelpes sākumskola, Uzvaras pamatskola, Vecumnieku vidusskola, Zālītes speciālā pamatskola. Bauskas Bērnu un jauniešu centru ar 30 darbiem pārstāv Gleznošanas, Keramikas, Tekstildizaina, Modernās amatniecības pulciņi.  Pavediena tēlniecības grupa, Leļļu darbnīca “Kamolītis” un darbnīca “Dari, darini, darbojies” iesnieguši kopdarbus.

Līdz 14.martam aicinām izstādes apmeklētājus nobalsot par vienu sev vistīkamāko darbu, kurš festivāla dienā saņems skatītāju simpātiju balvu.

Pasākuma mērķis un uzdevumi ir stiprināt bērnu un jauniešu patriotismu un valstisko apziņu, bagātināt kultūrvēsturisko pieredzi, veicināt radošo spēju attīstību un iniciatīvu izteikt sevi ar dažādiem mākslas izteiksmes līdzekļiem, kā arī  sniegt iespēju konkursa un tērpu skates dalībniekiem 3. jūnijā piedalīties VI Latvijas bērnu un jauniešu mākslas un mūzikas festivāla „Toņi un pustoņi” mākslas programmās.

Tas veicinās izglītības iestāžu mākslas pedagogu sadarbību un pieredzes apmaiņu.

Festivāla “Bauskas novada toņi un pustoņi 2023” laikā 14. martā būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās Bauskas muzejā un Bauskas BJC Sarkanajā mājā. Bauskas Kultūras centrā notiks tērpu skate un dalībnieku apbalvošana, priecēs mūzikas kolektīvi un dejotāji. Uzziņas un pieteikšanās pa t.+371 26363407.