Der zināt
Baušķeniece nosvinējusi simts gadu jubileju

Baušķeniece Zenta Baranova 19. oktobrī svinēja 100. dzīves gada jubileju. Viņu sveica Bauskas apvienības pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Jānis Feldmanis, dāvājot naudas balvu, ziedus un apsveikuma kartīti.

Baranovas kundze ir ļoti dzīvespriecīga un visu laiku smaidoša, izstaro lielu pozitīvismu it visiem, un vēl joprojām mīl pajokot. Kā viņas ģimene saka: “Viņa ir vesela un priecīga”. Ir ļoti patstāvīga - pati gatavo ēst un viņai patīk kārtība savās mājās.

Kādreiz varējusi ļoti daudz dzejas rindas skaitīt no galvas, un atzīst, ka viņai visas dziesmas mīļas. 

Zenta ir dzimusi un savus jaunatnes gadus nodzīvojusi Gailīšu pagastā, Dvaros un pēc tam pārcēlās uz Bausku. Kad sākās kari, dzīvoja Liepāja, jo visus ļoti mētāja no vienas vietas uz citu. Uzaugusi ar divām māsām, kuras jau ir viņsaulē. Strādājusi dažādus darbus, Liepājā rakstīja dažādus aktus par zemēm, bet pēc tam, kad no Liepājas pārcēlās atpakaļ uz Bausku strādājusi audumu veikalā, drēbju veikalā un kā pēdējā darba vieta pirms pensijas bijusi konfekšu ražotne Bauskā. "Un tā dzīve aizgāja", tā Zenta saka, atminoties visu dzīvē piedzīvoto.

Zenta savus 100 gadus nosvinēja lielā ģimenes lokā ar bērniem, mazmeitām un mazmazbērniem, kuri viņu apdāvinājuši ar ziediem un daudz mīlestības.  

Beāte Kate Hegenbarte,
sabiedrisko attiecību speciāliste