Der zināt

10. decembrī Īslīces kultūras namā tiks noteikts 22. jauniešu deju kolektīvu konkursa “Ziemassvētku kauss” laureāts un ceļojošās balvas ieguvējs.

Konkurss notiks pēc divu gadu pārtraukuma, un tajā, tāpat kā iepriekš, aicināti piedalīties B un C kvalifikācijas grupas deju kolektīvi, lai deju programmā un sporta aktivitāšu daļā sacenstos par šī gada konkursa uzvarētāja titulu.

Katrs kolektīvs konkursa deju programmā izpildīs trīs dejas – vienu no divām obligātā repertuāra dejām, kā arī divas brīvas izvēles latviešu skatuviskās tautas dejas. Obligātā repertuāra izvēle izdarāma starp dejām “Danco” (Gunas Trukšānes horeogrāfija, tautas mūzika folkloras kopas “Dandari” apdarē) vai “Jautrais stūris” (etnogrāfiskā deja Jāņa Ērgļa apdarē, tautas mūzika muzikālās apvienības “Raxtu Raxti” apdarē).

Papildus deju prasmēm, ko vērtēs profesionāla žūrija, jaunieši tiks pārbaudīti sportiskajā izveicībā; konkursa sportisko aktivitāšu daļa norisināsies sporta namā “Mēmele”. Saskaitot abu konkursa daļu rezultātus, tiks noteikts 2022. gada Ziemassvētku kausa ieguvējs.

“Ziemassvētku kauss” ir horeogrāfa, Deju svētku virsvadītāja un deju pieradinātāja Jāņa Purviņa izveidots pasākums, kas pirmo reizi Bauskas pusē norisinājās 1999. gadā. Pasākuma norises divdesmit vienā gadā uzvaras laurus ir plūkuši kolektīvi no Jūrmalas, Jaunjelgavas, Neretas, Jelgavas, Rīgas, Krustpils, Preiļiem, Siguldas, Olaines, tāpat divas reizes tas izdevies Bauskas Bērnu un jauniešu centra deju kolektīvam “Mēmelīte”, bet veselas trīs reizes – Iecavas kultūras nama Jauniešu deju kolektīvam.

Konkursā piedalīsies līdz divdesmit kolektīviem, kuri, atbilstoši pasākuma nolikumam, pirmie iesūtīs savus pieteikumus dalībai. Pieteikumi līdz 2022.gada 1.decembrim sūtāmi uz e-pasta adresi elina.mala@bauska.lv.

konkurss «Ziemassvētku kauss»
Foto: Lelde Feldmane

Bauskas novada pašvaldības
Kultūras nodaļa