Der zināt
Bauskas novadā notiek Eiropas Sporta nedēļas pasākumi

Visā Latvijā no 23. līdz 30. septembrim ar daudzveidīgiem sporta pasākumiem norisinās Eiropas Sporta nedēļa. Arī Bauskas novadā ieplānotas un jau notikušas dažādas aktivitātes, informē Bauskas novada administrācijas Sporta nodaļa.

Jau 22. septembrī notika Bočes (Boccia) spēles turnīrs cilvēkiem ar invaliditāti, 23. septembrī Bauskā un Vecumniekos aizvadīta Latvijas orientēšanās nakts, bet 24. septembrī - ielu vingrošanas Spēka diena Bauskas stadionā. Tajā pašā dienā Brunavas pagasta Grenctālē notika tautas bumbas turnīrs pieaugušajiem.

Eiropas Sporta nedēļa aktīvi noris Uzvaras pamatskolā. No 26. septembra Uzvaras pamatskolas skolēni nedēļas laikā savas klases stundu ietvaros kopā ar pedagogu veiks 2-5 kilometru pārgājienu, bet 26. un 28. septembrī visi skolēni un pedagogi vienosies aktīvā rīta rosmē. Tāpat klases no 23. līdz 30. septembrim veiks kopēju klases soļu uzskaiti, #BeActive nedēļas noslēgumā mēģinot sakrāt vislielāko veikto soļu skaitu.

#BeActive kilometru krāšanas izaicinājuma dalībnieki laika posmā no 17. septembra plkst. 00:00 līdz 30. septembra plkst. 23:59 krāj pieveiktos kilometrus kādā no disciplīnām (velo, soļo vai skrien), tos reģistrējot kādā no sporta lietotnēm. Rezultāti būs apkopoti un pieejami www.distantrace.com mājaslapā.

Ar mērķi veicināt veselīgu un fiziski aktīvu dzīvesveidu Īslīces pamatskolā no 26. līdz 29. septembrim paredzētas dažādas sportiskas aktivitātes. Kustību rotaļas ar sporta disciplīnu elementiem 27. septembrī ieplānotas Iecavā, pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Dartija” audzēkņiem un darbiniekiem.

27. un 29. septembrī Iecavas stadionā notiks vispārējās fiziskās sagatavotības brīvdabas treniņš kopā ar biedrības ''KSMR fitness'' treneriem. Jau 18. septembrī Iecavas apvienības pārvalde organizēja aptuveni 20 kilometru garu pārgājienu pa Līgatnes gleznainajām takām.

30. septembrī PII “Mārpuķīte” organizē Sporta dienu, kuras ietvaros ieplānotas dažādas sporta aktivitātes atbilstoši bērnu vecumposmiem. Notiks pārvietošanās pa dažādām “stacijām”, kur bērnus sagaidīs skolotājas, kuras pārtapušas par dažādiem tēliem. Tajā pat dienā ieplānots rogainings Misas pamatskolā. Tur izglītojamie mācīsies darboties ar orientēšanās kartēm, izmantot mobilās ierīces, pētīs dažādus dabas objektus un orientēsies apvidū.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa