Der zināt

VAS „Latvijas Valsts meži” veicinot augstu sasniegumu sportu bērnu un jauniešu vidū, sadarbībā ar biedrību „Latvijas Sporta izglītības iestāžu Direktoru padome „Jaunatnes sporta fonds””,  piešķīra finansējumu talantīgo jauniešu atbalstam atbilstoši uzrādītajiem rezultātiem 2022.gadā Pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī Eiropas Jaunatnes olimpiādē.

Bauskas novadā naudas balvu 1500 eiro apmērā saņēma Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis daudzcīņā Atvars Ernests Paļulis.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis naudas balvas simbolisko čeku Bauskas Valsts ģimnāzijas skolniekam pasniedza 16.janvārī, klātesot Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktorei Birutai Grantiņai un Bauskas Valsts ģimnāzijas direktores vietniecei Initai Nagņibedai.

Priekšsēdētājs uzteica Atvaru un viņa treneri Raivi Maķevicu par sasniegumiem, novada vārda un tēla popularizēšanu vietējā un starptautiskā līmenī. A. Okmanis vēlēja arī turpmāk sasniegt augstvērtīgus rezultātus plānotajās sacensībās, kā arī uzteica sporta skolas vadības un treneru ieguldījumu jaunieša izaugsmē.

Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa minēja, ka šobrīd vieglatlētikas nodaļa piedzīvo ziedu laikus, augstvērtīgus rezultātus sasniedzot ne tikai Atvaram, bet arī citiem sporta skola sportistiem Bauskā un Vecumniekos.

„Pagājušais gads vieglatlētikas nodaļai bija lielisks. Šobrīd gatavojamies pavasara/vasaras sezonai. Prieks par sportistu neatlaidību treniņos. Jaunieši trenējas divas līdz trīs stundas dienā, četras līdz piecas reizes nedēļā. Treneri iegulda daudz laika, pūles un darbu, lai kopdarbā ar sportistiem tiek sasniegti rezultāti, par kuriem es ļoti lepojos,” tā B. Grantiņa.

Pats Atvars neslēpj, ka vēlas labot U18 grupas daudzcīņas rekordu. Tiesa, Atvars šobrīd veseļojas no muskuļa savainojuma. „Treniņu apstākļi ir ļoti labi. Mēs trenējamies kā Bauskā, tā Ceraukstē un ne par ko nevaru sūdzēties. Esam nodrošināti ar visu nepieciešamo, lai trenētos un smaga darba rezultātā gūtu panākumus,” pārliecināti nosaka Atvars.

Par piešķirto naudas balvu Atvars iegādāsies jaunus apavus un citas ar sporta inventāru saistītas lietas. 

Finansējuma fonda kopējais apjoms valstī ir 31 500 eiro, kuru izvērtēšanas komisija noteica atbilstoši rezultātiem divdesmit diviem jaunajiem talantiem olimpiskajos sporta veidos.

Daļu no finansējuma (5500 eiro) Zemgales reģionā ieguva trīs jaunieši: Melānija Čamane smaiļošanā 2500 eiro  no Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas, Daniels Vilciņš šaušanā ar pneimatisko pistoli 1500 eiro no Dobeles sporta skolas un Atvars Ernests Paļulis vieglatlētikas daudzcīņā 1500 eiro no Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas.

Finansējuma mērķis ir nodrošināt sportistiem kvalitatīvu mācību treniņu procesu, gatavojoties 2023.gada čempionātiem. 

Artūrs Dulbe,
Bauskas novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciālists