Der zināt
Uzsākts jauns projekts «Publiskās teritorijas labiekārtošana Grenctāles ciemā»

Tiks labiekārtota publiskā teritorija Grenctāles ciemā.

Piešķirts Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējums projekta „Publiskās teritorijas labiekārtošana Grenctāles ciemā” īstenošanai.  

Grenctāles ciems ir lielākā apdzīvotā vieta Brunavas pagastā, atrodas 15 km attālumā no Bauskas, A7 maģistrāles malā, tajā dzīvo virs divi simti iedzīvotāju. Tā izdevīgais novietojums kā arī īres dzīvokļu nepieejamība Bauskā ir par pamatu izvēlēties Grenctāles ciemu par savu mājvietu.

Viena no likumā par “Par pašvaldībām” noteiktajām funkcijām ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (ielu, ceļu un laukumu būvniecību, uzturēšanu, publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošanu; parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošanu un uzturēšanu), taču šobrīd labiekārtota publiskai lietošanai paredzēta teritorija Grenctāles ciemā iedzīvotājiem nav pieejama.

Iedzīvotāju veselīgs dzīvesveids un saturīga brīvā laika pavadīšana ietver dažādas fiziskas aktivitātes garīgās labsajūtas un fiziskās veselības nostiprināšanai, sociālās saskarsmes un integrācijas nodrošināšanai, kā arī atpūtai. Fiziskās aktivitātes rada pozitīvu noskaņojumu un uzlabo vispārējo labsajūtu. Lai uzlabotu lauku ciema iedzīvotāju labklājību, kā arī paaugstinātu vietas potenciālu un pievilcību, tiks izbūvēts gājēju celiņš, uzbūvēta lapene ar 3 parka soliem un izveidota ugunskura vieta. Darbu izpilde plānota līdz 2022.gada beigām.

Projekta kopējās izmaksas 23 832,96 EUR ar PVN, ELFLA finansējums 21 449,66 EUR, pašvaldības līdzfinansējums 2383,30 EUR.

Projekta rezultāts sekmēs publiskās teritorijas sakārtošanu un nodrošinās kvalitatīvu aktīvās atpūtas pieejamību Grenctāles ciemā.

Bauskas novada pašvaldība