Der zināt
Uzsākts jauns projekts «Īslīces kultūras nama zāles izgaismošana un apskaņošana»

Saņemts Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējums projekta „Īslīces kultūras nama zāles izgaismošana un apskaņošana” īstenošanai.  

Īslīces kultūras nams  ir viens no lielākajiem un pasākumu ziņā noslogotākajiem kultūras namiem Bauskas novadā. Laikā, kad valstī nav noteikti epidemioloģiskie ierobežojumi, tajā notiek gan vietējās nozīmes koncerti un pasākumi, gan Bauskas novada un Latvijas mēroga pasākumi un konkursi, pieaugušo un skolēnu deju skates un starptautiski mūzikas festivāli. Pasākumus apmeklē ap 11 tūkstoši apmeklētāju gadā,  ikdienā darbojas 10 pašdarbības kolektīvi un pulciņi, kopā virs 160 dalībniekiem.

Covid ierobežojumu laikā kultūras namā intensīvi norisinās labdarības pasākumi un palīdzības sniegšana grūtībās nonākušiem iedzīvotājiem, virtuāli konkursi un izvietotas mākslas darbu izstādes ēkas logos, kas skatāmas no ārpuses. Blakus parkā tiek organizēti āra pasākumi Lieldienās, valsts svētkos, ziemas un vasaras saulgriežos. Visas aktivitātes pieejamas bezmaksas un kultūras nama darbība nav apstājusies ne brīdi. Šis objekts ir ar lielu kultūrvēsturisko un sabiedrisko nozīmīgumu, jo iestādes darbība nodrošina nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu, un ir publiski pieejams.

Kultūras nams tika uzbūvēts pirms vairāk kā četrdesmit gadiem. Iespēju robežās ēka, tās apkārtne un aprīkojums tiek atjaunots. Tomēr pašreizējā izgaismošanas un apskaņošanas sistēma ir nolietojusies un nepilnīga. Lai nodrošinātu pilnvērtīgu kultūras pasākumu organizēšanu iekštelpās, uzlabotu pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nemateriālā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, nepieciešams veikt kultūras nama zāles apskaņošanas un apgaismojuma aprīkojuma iegādi un uzstādīšanu.

Projektā  paredzēta skatuves apgaismojuma paceļamās kopnes zālē un 12 jaunu starmešu uzstādīšana, zāles griestu lampu nomaiņa, radio mikrofonu, kora, instrumentu mikrofonu un bungu apskaņošanas komplekta iegāde. Projekta rezultāts sekmēs kultūras nama modernizēšanu un nodrošinās iespēju augstākā kvalitātē organizēt, izgaismot un apskaņot  pasākumus. Aprīkojuma piegāde plānota līdz 2022.gada beigām.

Projekta kopējās izmaksas 36 523,33 EUR ar PVN, t.sk. ELFLA finansējums 32 871 EUR, Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējums 3652,33 EUR.