Der zināt

Bauskas novada pašvaldība atgādina, ka tuvojas nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) ceturkšņa maksājuma termiņš – 31. marts. Nekustamā īpašuma nodokli par zemi un mājokli aprēķina uz gadu, un tas tiek sadalīts četros maksājumos. 2023. gadā NĪN noteikti šādi maksāšanas termiņi: 31. marts, 15. maijs, 15. augusts, 15. novembris. Maksājumu var veikt gan pa daļām norādītajos termiņos, gan arī avansa veidā, līdz pirmajam maksājuma termiņam – 31. martam – samaksājot visu summu.

Visērtāk NĪN ir nomaksāt, izmantojot tīmekļvietni www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv e-pakalpojumu „Nekustamā īpašuma nodokļa apmaksa tiešsaistē”. Abās tīmekļvietnēs pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv iespējams arī pieteikt e-pasta adresi turpmākai NĪN paziņojuma saņemšanai elektroniski.

Klātienē maksājums veicams Bauskas novada administrācijas kasē Bauskā, Bauskas novada pagastu nodaļu kasēs, veikalos “Maxima” un VAS „Latvijas Pasts" pasta nodaļās.

Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, ka pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Noteikti norādiet arī nekustamā īpašuma nodokļa paziņojuma numuru. Pārskaitījums veicams tikai uz kādu no maksāšanas paziņojumā norādītajiem pašvaldības kontiem.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa