Der zināt
Rita Laika - Bauskas novada pašvaldības augstākā apbalvojuma Goda zīmes «Zelta ozols» laureāte 2022

Bauskas novada pašvaldības augstākais apbalvojums Goda zīme „Zelta ozols” 2022. gadā piešķirts Ritai Laikai - par nozīmīgu nesavtīgu ieguldījumu audžuģimeņu institūcijas stiprināšanā, ilgstoši nodrošinot ģimenisku vidi bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Laika posmā no 2011. līdz 2022. gada oktobrim viņa aprūpējusi 17 audžubērnus. Pašlaik Ritas audžuģimenē ir viens bērns ar smagiem funkcionāliem traucējumiem un juridiski brīvs puisītis bez veselības problēmām, kurš ļoti gaida savus vecākus.

Ikdiena Ritas ģimenei aizrit Bauskā, bet uz sarunu ar apbalvojuma saņēmēju un audžudēlu Artūru tikāmies viņas „miera ostā” – dārza mājā netālu no Bauskas, kur kopā ar bērniem tiek pavadīts daudz laika gan dārza darbos, gan rotaļās. Tā ir vieta, kur baudīt klusumu, mieru, dabu un atjaunot iekšējo enerģiju.

„Mana lielākā vērtība ir mani bērni šobrīd. Lai viņi būtu veseli, lai viņi izaugtu par krietniem cilvēkiem. Man ļoti svarīgi, lai bērniem būtu bērnība. Bērnībā jābūt svaigam gaisam, ūdenim, dabai, arī tiem pašiem dubļiem ir jābūt,” intervijā stāsta Rita Laika. „Es viņus uzņemu savā ģimenē, lai sagatavotu saviem nākamajiem vecākiem, savai nākamajai ģimenei.  Jo audžuģimene - tas tiešām ir tikai pagaidu.”

Diāna Goldmane,
sabiedrisko attiecību speciāliste