Der zināt
Reprezentācijas kalendārs cildina mājražotāju un amatnieku veikumu

Šogad pašvaldības reprezentācijas sienas kalendārs veidots sadarbībā ar Bauskas novada mājražotājiem un amatniekiem. Katrs kalendāra mēnesis veltīts kādiem mūsu novadā ražotiem produktiem, kas ietērpti atbilstīgā mēneša noskaņā.

Lepojamies, ka mūspusē top daudz un dažādi - tradīcijās balstīti un inovatīvi - produkti. Tāpēc 2023. gada kalendāram esam izvēlējušies moto „Radīts Bauskas novadā’’.

Visu raibo klāstu no plašā Bauskas novada nav iespējams ietilpināt kalendāra formātā, taču ikviens kalendāra saņēmējs kaut nedaudz varēs ielūkoties vietējo ražotāju piedāvājumā: no saldiem un sāļiem gardumiem un ārstnieciskiem ražojumiem līdz pat smalkiem rokdarbiem un keramikas izstrādājumiem. Pateicoties fotomeistarei Danai Rodenkirhenai, katrs nākamā gada mēnesis ticis pie izteiksmīgas foto mākslas „gleznas”, kas kņudina skatītāju garšas kārpiņas un mudina izpētīt produktu vissīkākās nianses.  

Par sadarbību kalendāra tapšanā sakām sirsnīgu paldies mūsu novada amata meistariem:

Annas Tiesneses „Annas dravas’’, Gintas Zaumanes „Vīnkalna ceplis’’, IK „Fišers”, Iluta Straģe, Otto Lodiņa „Rāmriti’’, Sandras Icakas „Padegas”, Santas Rocēnas „Sidrab ceramics”, SIA „Ābolis”, SIA „Gardumu avēnija”, SIA „KEEFA", SIA „TIKS TEV un MAN”, SIA „TAS gardums”, Tautas lietišķās mākslas studija „Bauska” un ZS „Virši".

Plašāka informācija par novada mājražotāju produkciju atrodama pašvaldības mājaslapā.

Kalendārs izdots reprezentācijas nolūkiem pašvaldībai un pašvaldības iestādēm. To ik gadu saņem sadraudzības pašvaldības, sadarbības iestādes, uzņēmumi un projektu partneri. Šogad pirmie kalendāru saņems pašvaldības augstāko apbalvojumu laureāti un citi godināšanas sarīkojuma dalībnieki 17. novembrī Rundāles pilī. Tāpat kalendāru dāvāsim Bauskas novada sporta laureātiem sveikšanas pasākumā 17. decembrī un citos nozīmīgos pasākumos, godinot iedzīvotāju iniciatīvu, sabiedrisko aktivitāti un popularizējot Bauskas novadu.

Kalendārs salikts un iespiests SIA „Latgales druka’’ 2000 eksemplāru tirāžā.

Ticam, ka reprezentācijas kalendārs vairos mūsu pašu ļaužu lokālpatriotismu, kā arī iedvesmos tuvus un tālākus sadarbības partnerus iepazīt un iemīlēt Bauskas novadā radītos labumus. Turklāt pavisam drīz jau Ziemassvētki, kad jaukām, interesantām dāvaniņām un svinību galdam var izvēlēties kaut ko no mājražotāju un amatnieku izstrādājumiem. Būs prieks dāvanu saņēmējiem un gandarījums ražotājiem!

Bauskas novada administrācijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa