Der zināt

Divdesmit piecas Bauskas novada mācību iestādes ir kļuvušas par atbalsta programmas «Piens un augļi skolai» dalībniekiem, informē Bauskas novada administrācijas Izglītības nodaļa. No 1. oktobra pirmsskolas un 1.- 9. klašu audzēkņi trīs reizes mācību nedēļā savā skolā vai bērnudārzā bez maksas saņems gan augļus un dārzeņus, gan piena produktus.

Programma tiek īstenota tieši pirmsskolas izglītības posmā un pamatskolā, jo veselīgus uztura paradumus ir svarīgi veidot jau bērnībā. Ir zināms, ka cilvēki, kas bērnībā pietiekami ir ēduši augļus un dārzeņus, tos labprāt ēd arī turpmāk, tādējādi mazinot liekā svara, sirds un asinsvadu slimību risku. Atbalstāmo produktu sarakstā iekļauts pasterizēts dzeramais piens, āboli, bumbieri, kāposti, kolrābji, burkāni, ķirbji, kāļi, lielogu dzērvenes (tikai asorti sastāvā).

Bauskas novada mācību iestādes, kas piedalās atbalsta programmā: Pamūšas speciālā pamatskola, Valles pamatskola, Codes pamatskola, Griķu pamatskola, Zālītes speciālā pamatskola, Iecavas pirmsskolas izglītības iestāde (PII) «Cālītis», Bauskas PII «Pasaulīte», Bauskas 2. vidusskola, Skaistkalnes vidusskola, Iecavas vidusskola, Bauskas Valsts ģimnāzija, Uzvaras pamatskola, Īslīces pamatskola, Iecavas PII «Dartija», Stelpes sākumskola, Bauskas pilsētas pamatskola, Vecsaules pamatskola, Vecumnieku vidusskola, Pilsrundāles vidusskola, Misas pamatskola, Valles PII «Cielaviņa», Bauskas PII «Zīlīte», Bauskas PII «Saulespuķe», Rundāles PII «Mārpuķīte» un Īslīces pamatskola.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa