Der zināt
Piešķirts papildu finansējums Bauskas 2. vidusskolas ēkas remontdarbiem

Bauskas novada domes 5.janvāra domes sēdē Bauskas novada domes deputāti atbalstīja papildu finansējumu Bauskas 2. vidusskolas ēkas remontdarbiem.

2022. gada 1. decembrī saņemts SIA „Kvintets M” iesniegums par projekta „Apvienotā projektēšana, autoruzraudzība un būvniecība Bauskas 2.vidusskolā, Dārza ielā 9, Bauskā” būvdarbu izpildes un būvizmaksu sadārdzinājuma tāmi 424 474,42 eiro (ieskaitot PVN) apmērā, kurā būvuzņēmējs informēja par radušos situāciju un nepieciešamo papildus finansējumu, lai varētu turpināt un pabeigt noslēgtā līgumā minētos darbus Bauskas 2.vidusskolas ēkā.

Pamatojoties uz būvdarbu indeksācijas metodi, tika veikti aprēķini būvdarbu izmaksu sadārdzinājumam. Bauskas novada administrācijas Attīstības un būvniecības departamenta speciālisti izvērtēja un par pamatotām atzina iesniegtās sadārdzinājuma tāmes izmaksas 424 474,42 eiro (ieskaitot PVN) apmērā.

Sadārdzinājums būvniecības nozarē saistīts ar karadarbību Ukrainā un sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju, kā rezultātā tika pārtraukta vai būtiski apgrūtināta līdzšinējā būvmateriālu un ražošanas izejvielu piegādes kārtība, kas radīja draudus būvdarbu pabeigšanai noteiktajos termiņos vai projektu īstenošanai vispār.

Būvniecībai Latvijā vairāku svarīgu izejvielu - metāla, koksnes, būvķīmijas un minerālproduktu piegādātājas galvenokārt bija Krievija, Baltkrievija un Ukraina, ar kurām karadarbības vai piemēroto sankciju dēļ, piegādes kļuva neiespējamas. No līgumslēdzēju pusēm neatkarīgu un iepriekš neparedzamu iemeslu dēļ strauji pieauga būvniecības izmaksas, kas būtiski apgrūtina iepriekš noslēgto būvdarbu līgumu izpildi.

Vairāk par projektu.

Artūrs Dulbe,
Bauskas novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciālists