Pašvaldība
Paziņojums par vēlēšanu iecirkņu Nr. 350 un Nr. 342 komisijas locekļu kandidātu pieteikšanu 14. Saeimas vēlēšanām 2022. gada 1.oktobrī

Bauskas novada Vēlēšanu komisija, saskaņā ar Pašvaldības vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumu un Centrālās vēlēšanu komisijas Pašvaldību vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanas instrukciju, papildus izsludina vēlēšanu iecirkņu Nr. 350 un Nr. 342 komisijas locekļu kandidātu pieteikšanos 14. Saeimas vēlēšanām 2022. gada 1. oktobrī. Katrā vēlēšanu iecirknī nepieciešams viens komisijas loceklis:
 

Iecirkņa Nr. Iecirkņa atrašanās vieta Iecirkņa adrese
342 Bauskas Kultūras centrs Kalna iela 18, Bauska, Bauskas novads, LV-3901
350 Iecavas Kultūras nams Rīgas iela 18, Iecava, Bauskas novads, LV-3913


Tiesības izvirzīt un pieteikt savus pārstāvjus iecirkņa komisijā ir:

  • reģistrētām politiskām partijām vai reģistrētu politisko partiju apvienībām;
  • vēlētāju grupai, ko veido ne mazāk kā desmit vēlētāji;
  • Bauskas novada Vēlēšanu komisijas loceklim.

Katra politiskā partija vai politisko partiju apvienība, vēlētāju grupa vai attiecīgās vēlēšanu komisijas loceklis katrā iecirknī drīkst izvirzīt un pieteikt ne vairāk kā septiņus kandidātus.

Par iecirkņa komisijas locekli var pieteikt ikvienu vēlētāju:

  • kurš prot latviešu valodu;
  • kuram ir vismaz vispārējā vidējā izglītība;
  • kurš nav pieteikts par deputāta kandidātu vai nav pilnvarotā persona kandidātu saraksta iesniegšanai
  • kurš nav Eiropas Parlamenta, Saeimas, Bauskas novada domes deputāts;
  • kurš nav citas vēlēšanu komisijas loceklis vai citas iecirkņa komisijas loceklis.

Vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļa kandidāta pieteikums sagatavojams saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas izstrādāto pieteikuma veidlapu.

Pieteikums iesniedzams Bauskas novada Vēlēšanu komisijai Uzvaras ielā 1, Bauskā, 2.stāvā, 228.kabinetā vai nododot Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā, vai atsūtot pa pastu. Pieteikumu, kas parakstīts ar drošiem elektroniskiem parakstiem, nosūtīt uz e-pastu: velesanas@bauska.lv

Iecirkņa komisijas locekļa kandidāta pieteikums iesniedzams no 2022. gada 14. septembra līdz 2022. gada 15. septembra plkst. 16.00.

Parakstot pieteikumu, kandidāts apliecina, ka piekrīt savu personas datu apstrādei, apņemas pildīt savus pienākumus, ievērojot likumus, Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijas, lēmumus un rīkojumus, un veikt fizisko personu datu apstrādi tikai tam paredzētajā nolūkā.

Bauskas novada Vēlēšanu komisijas tālrunis uzziņām +371 29267734