Pašvaldība
Pašvaldības pārstāvji tikās ar Ozolaines iedzīvotājiem

6. oktobrī Ozolaines pamatskolā aizvadīta tikšanās ar iedzīvotājiem, kur interesentiem bija iespēja izjautāt Bauskas novada domes priekšsēdētāju Aivaru Okmani, izpilddirektoru Ivaru Romānovu un Bauskas apvienības pārvaldes Bauskas pilsētas nodaļas vadītāju Jāni Feldmani. Piedalījās arī Vecsaules pagasta nodaļas vadītāja Līga Vasiļauska un ēku un apsaimniekojamās teritorijas pārzine Sandra Siliņa-Aleksejeva.
 

Iecavas un Rundāles pārvaldēs šāda veida tikšanās jau ir noslēgušās, bet Vecumnieku un Bauskas pārvaldēs šīs tikšanās norisināsies līdz pat novembra sākumam.





Ievadā Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis interesējās, kas norisinās Ozolaines pamatskolas lielajā zālē, jo tā ir diezgan plaša. L. Vasiļauska atzina, ka šajā zālē notiek tikai kora mēģinājumi un skolas pasākumi. Iedzīvotāji izrādīja lielu interesi par to, lai Ozolainē biežāk norisinātos dažādi sporta un kultūras pasākumi, jo iedzīvotāji uzskata, ka ar jaunā Saietu nama uzcelšanu, kurš ir Vecsaules centrā, visu pasākumu norise ir pārcēlusies uz turieni. L. Vasiļauska aicināja iedzīvotājus veltīt pāris minūtes sava laika un aizpildīt kultūras pasākumu organizatores veidoto anketu, kur iedzīvotājiem ir iespēja ierosināt dažādus pasākumus tieši Ozolainē.


Iedzīvotāji norādīja, ka viņu skatījumā viena no lielākajām problēmām ir ātrums, ar kādu automašīnu vadītāji pārvietojas cauri ciemam. Iedzīvotāji ir novērojuši, ka kustības intensitāte pieaug, kad ceļš gar Ozolaini nav nogreiderēts, tāpēc viņi izteica nepieciešamību pēc ātrumvaļņu uzstādīšanu, ko arī A. Okmanis ņēma vērā.


Tika pārrunāta arī energoresursu taupīšanas tēma. Iedzīvotāji uzsvēra, ka naktī laternu gaisma ir nepieciešams, jo arī tad ārā uzturas cilvēki, un tas rada drošības sajūtu. I. Romānovs piedāvāja eksperimentēt ar šo laternu degšanas laiku un tādā veidā atrast piemērotāko tieši Ozolainei.


Kulšēnu sēravots ir 2011. gada ģeoloģiskais objekts, kas arī tagad ir populārs tūrisma objekts. Vietējie ir sašutuši, kāpēc šis tūrisma objekts netiek kopts. Bieži tūristi savas mašīnas vai autobusus atstāj iedzīvotāju privātīpašumos, jo piekļūšana objektam nav viegli. Vadība skaidroja, ka liela daļa apkārt esošā īpašuma pieder privātpersonām un pašvaldībai pieder tikai neliela daļa. L. Vasiļauska uzsvēra, ka projekts šim objektam jau ir darba kārtībā, tikai ir jāgaida, kad būs iespēja iegūt finansējumu.


Paši iedzīvotāji ļoti rūpējas par savas vides sakoptību, tāpēc ir neizpratnē par to, kāpēc Ozolaines kapos un citās vietās zāle šovasar vispār nav pļauta. Iedzīvotāji norādīja, ka viņus neapmierina SIA “Vides serviss” darbs. I. Romānovs apstiprināja, ka ir informēts par neapmierinošo darba kvalitāti un problēma tiek risināta.


A. Okmanis interesējās par sporta zāles nepieciešamību gan Vecsaulē, gan Ozolainē, jo pašlaik tiek plānots, ka sporta zāle tiks celta pie Vecsaules skolas. Iedzīvotāji norādīja, ka ir liela nepieciešamība pēc sporta zāles vai vietas, kur jauniešiem sevi fiziski attīstīt, jo pašreiz bērni brauc uz Vecumniekiem vai Vecsauli.


Tikšanās dalībnieki ļoti stingri uzsvēra, ka vēlētos, lai attiecīgās instances pievērstu vairāk uzmanības Ozolainē notiekošajam, jo iedzīvotāji ir satraukti par nemierīgajiem iedzīvotājiem, kuri traucē mierpilni dzīvot Ozolainē un darīt savus ikdienas darbus.


Pašvaldības pārstāvji aicināja Ozolaines iedzīvotājus būt tikpat aktīviem, un iesaistīties projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi”, lai ar pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu paši iedzīvotāji varētu vēl vairāk rūpēties par vidi, kurā dzīvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa