Der zināt
Pasākumi un aktivitātes bērniem un jauniešiem skolēnu rudens brīvlaikā

Aptaujājot jauniešus, noskaidrots, ka daudzi rudens brīvlaiku plāno pavadīt tuvākās ģimenes lokā vai doties pie vecvecākiem. Taču tiem, kas vēl nezina, ko darīt brīvajā laikā, ir iespēja piedalīties kādā no pasākumiem vai aktivitātēm Bauskas novadā.

Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai par notiekošajiem pasākumiem gan sev interesējošajā iestādē, gan sociālajos medijos, kur informācija tiek aktualizēta un papildināta.

Bauskas apvienībā

22.10. Codes jauniešu telpā kopā ar jaunatnes darbinieci taps izstāde «Lapa manā lietussargā».

Rudens brīvlaikā bērni un jaunieši ir laipni aicināti apmeklēt Codes jauniešu telpu, radoši darboties un jautri pavadīt laiku. Darba laiks pirmdien un ceturtdien no plkst. 16 līdz 20, sestdien no 10 līdz 18.

22.10. plkst. 14 Bauskas Pils muzejā notiks zīmējumu teātra izrāde - improvizācija «Muzikālā darbnīca» (maksas).

23.10. plkst. 12 Bauskas Kultūras centrā izrāde bērniem un vecākiem «Dzeltenā zemūdene» (maksas).

23.10. plkst. 15 Kultūras centrā «Dāvis» viesosies Uzvaras amatierteātris ar Elizabetes Haferes lugu «Lapsu medības» un Anitas Grīnieces lugu «Ziņu dienests strādā».

No 24. līdz 28. oktobrim Brunavas bibliotēkā interesenti aicināti uz «Skolēnu pēcpusdienām».

27.10. no plkst.9 līdz 16 Īslīces kultūras namā - brīvlaika pasākums bērniem un jauniešiem «Aktīvists». Pieteikšanās līdz 24.oktobrim.

27.10. plkst.14 Bauskas Bērnu bibliotēkā bērni aicināti uz Muzikāli radošo darbnīcu «Sapņi un mūzika».

27.10. plkst.14 Mūsas bibliotēkā notiks tematisks pasākums «Tev apkārt kļavlapu skaistums!».

27.10. no plkst.14 līdz 16 Jaunsaules bibliotēkā bērni ir aicināti uz radošo darbnīcu «Jautrais Halovīns».

27.10. plkst.15 Codes bibliotēkā gaidāma tikšanās ar bērnu grāmatu autori, rakstnieci Ingunu Dimanti. VKKF atbalstīts Bauskas Centrālās bibliotēkas projekts «Literāro pasākumu cikls «Rakstnieka pieturvieta – Bauskas novads»».

27.10. plkst.15 Strēlnieku bibliotēkā notiks Radošā darbnīca «Pie bagātās kundzes jeb visi katli vārās!».

27.10. plkst. 16 Ceraukstes bibliotēkā bērni un jaunieši aicināti piedalīties ķirbju grebšanas aktivitātē un skatīties filmas.

28.10. plkst.16 Rītausmu bibliotēkā notiks informatīvā stunda un radošā darbnīca skolas vecuma bērniem «Veļu laiks vai Halovīna vakars – kopīgais un atšķirīgais».

28.10. plkst.14 Mežotnes bibliotēkā notiks pasākums bērniem «Kad rindas smuki rīmējas/ Un pants pie panta līmējas».

28.10. plkst.14 Ozolaines bibliotēkā notiks tematisks pasākums skolēniem «Ķirbīša laternas gaismā».

29.10. plkst. 12 Grenctālē notiks «Brunavas pagasta čempionāts dambretē».

Brunavas pagastā, jauniešu telpās Ērgļos, skolēnu brīvlaikā interesentiem būs iespēja apgūt dažādas galda spēles un gatavoties dambretes čempionātam. Telpas brīvā laika pavadīšanai pieejamas pirmdien un ceturtdien no plkst. 14 līdz 18.

Grenstāles kultūras namā jaunieši ir aicināti pavadīt laiku ar draugiem un jaunatnes darbinieku, pārrunāt aktuālo un spēlēt spēles pirmdien un ceturtdien no plkst. 18 līdz 20.

30.10. plkst. 16 kultūras centrā «Kamarde» notiks Halovīna ballīte bērniem un jauniešiem.

31.10. plkst.18.30 Grenstāles kultūras namā - Halovīna jampadracis bērniem un jauniešiem.

31.10. no plkst. 16 līdz 18.30 Bauskas jauniešu iniciatīvu telpā notiks Halovīnu pasākums -  «Šausmu stāsti, filma un sarunas…». Aicināti jaunieši no visa novada kopīgi svinēt un izzināt Halovīnu būtību.

Brīvlaikā šajā telpā katru dienu no plkst.10 līdz 18 interesentiem būs iespēja pilnveidot zināšanas, iegūt informāciju par dažādām jauniešiem aktuālajām tēmām.


Iecavas apvienībā

Rudens brīvlaikā interesenti ir aicināti doties uz Jauniešu centru un, pēc jauniešu iniciatīvas, izzināt dažādus zinātniskos procesus un veidot eksperimentus drošā, neformālā vidē. Tāpat katrs varēs sev izgatavot «stresa bumbu». Ja būs labi laikapstākļi, notiks arī spēles un aktivitātes ārā. Centra darba laiks darbdienās no plkst. 10 līdz 18.

31.10. Iecavas Jauniešu centrā notiks ķirbju grebšanas meistarklase - ķirbjus plānots izvietot pie Jauniešu centra, ļaujot iedzīvotājiem gan uzņemt skaistas fotogrāfijas, gan veidot svētku noskaņu pilsētā.


Rundāles apvienībā

24.10. Biedrība «Mums Pieder Pasaule» jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem organizē braucienu uz Tērvetes dabas parku (pieteikšanās noslēgusies, visas vietas aizņemtas).

25.10 Viesturu bibliotēkā norisināsies Halovīna darbnīca.

Svitenes tautas namā plānota Halovīna darbnīca un 3D kino - datums tiks precizēts.

31.10. plkst. 17 Bērsteles kultūras namā pasākums bērniem un jauniešiem «Svešais, bet populārais Halovīns».


Vecumnieku apvienībā

25.10. plkst. 13.30 Valles saieta namā gaidāma cirka izrāde «Cirks no citas planētas» (maksas).

25.10. Bēku kapos norisināsies brīvprātīgo jauniešu talka.

29.10. plkst. 19 Kurmenes tautas namā - komiķa Maksima Trivaškeviča stand-up komēdija (maksas).

30.10. Vecumnieku apvienībā notiks jauniešu organizēts volejbola turnīrs «Mačbumba».


Atgādinām, ka novadā bērniem un jauniešiem ir pieejami aprīkoti rotaļu laukumi, ārtelpu trenažieri, pastaigu maršruti, dažādām sportiskām aktivitātēm piemēroti laukumi. Ir brīvi pieejamas telpas jauniešiem, kur viņi ir gaidīti radoši darboties, komunicēt, veidot jaunus kontaktus un izzināt sev interesējošās tēmas.

Informāciju sagatavoja Bauskas novada administrācijas Izglītības, kultūras, sporta un sabiedrības labklājības departaments un Sabiedrisko attiecību nodaļa