Der zināt
Noslēgts līgums par Vecumnieku Jaunā un Vecā ezera savienojošā ūdensvada caurules remontdarbiem

17. oktobrī elektronisko iepirkumu sistēmā tika atvērti piedāvājumi par Vecumnieku Jaunā un Vecā ezera savienojošās ūdensvada caurules remontdarbiem. Iepirkuma procedūrā piedāvājumus bija iesnieguši četri pretendenti: SIA "GTF", SIA "Kvintets M", SIA "RERE Vide" un SIA “Rovlan Group”.

Iesniegtie piedāvājumi:

SIA "GTF" piedāvā darbus veikt par 88 538.75 EUR bez PVN;
SIA "Kvintets M" - 88 508,52 EUR bez PVN;
SIA "RERE Vide" - 169 001.02 EUR bez PVN;
SIA "Rovlan Group" - 82 628.32 EUR bez PVN.

Iepirkuma komisija vienbalsīgi nolēma atzīt SIA "Rovlan Group" iesniegto piedāvājumu kā saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu ar zemāko cenu un piešķirt iespējamas līguma slēgšanas tiesības.

Pēc iepirkumu komisijas atzinuma 27. oktobrī Bauskas novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar SIA “Rovlan Group” par summu 82 628,32 EUR bez PVN. Izpildītājam būvdarbi būvobjektā pilnībā jāpabeidz ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas. Būvnieks darbus plāno uzsākt pēc 7. novembra.

Konstatēts bojājums Vecā ezera slūžu blokā

Vecumnieku apvienības pārvalde oktobra sākumā sagatavoja tehnisko specifikāciju un veica tirgus izpēti Vecumnieku pagasta Vecā ezera slūžu bloka remontam.

Darbu apjomos ietilpst jauna remontaizvara izgatavošana, uzstādīšana un esošā darba aizvara izcelšana, restaurācija un uzstādīšana. Remontaizvars ar montāžas materiāliem pēc darba aizvara uzstādīšanas paliek Vecumnieku apvienības pārvaldes īpašumā.

21. oktobrī tika noslēgts līgums ar SIA „Metālabūve”. Līguma summa ir 8135,60 EUR bez PVN. Izpildītājs apņemas izpildīt darbus piecu nedēļu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Vecumnieku apvienības pārvalde gatavo iepirkumu par laipas demontāžu un pludmales zonas grunts virskārtas noņemšanu līdz 1 m dziļumam

Bauskas novada būvvalde ir veikusi laipas konstrukciju un klāja vizuālo apsekošanu un fotofiksāciju, kuras laikā tika secināts, ka laipas pamatu stabiem ilgstošā laika periodā sācies drupšanas process. Lielākā daļa betona stabu ir vai nu saplaisājuši, vai sadalījušies atsevišķos gabalos. Tie vairs nespēj uzņemt slodzi no laipas platformas, tādēļ laipas nesošā metāla konstrukcija lieces ietekmē ir deformējusies un vietām detaļu savienojuma vietas vairs neturas kopā. Metāla konstrukcijai novērojami arī korozijas bojājumi. Laipa rada draudus cilvēku drošībai.

Laipa klasificējama kā:

  • vidi degradējoša būve;
  • cilvēku drošību apdraudoša būve;
  • būve, kurai notiek sabrukšanas process.

Ievērojot iepriekš minēto, būvvalde aicina nekavējoties nojaukt visas bīstamās konstrukcijas, t. i., visu laipu ar sagruvušajiem pamatiem.

Ņemot vērā būvvaldes atzinumu, Vecumnieku apvienības pārvalde gatavo tāmi par ezera laipas demontāžu un utilizācijas darbiem, pludmales zonas grunts izrakšanas un aizvešanas darbiem Vecumnieku Jaunajā ezerā. Pēc tāmes saskaņošanas tiks izsludināts iepirkums par laipas demontāžu.

Šajā laika posmā, kamēr ezers ir sauss, Vecumnieku apvienības pārvaldes darbinieki ir veikuši krastu attīrīšanu no niedrēm, kā arī atkritumu savākšanu, kur tas bija iespējams.

Gija Spula,
sabiedrisko attiecību speciāliste