Der zināt
Nodod telpas bezatlīdzības lietošanā

27. oktobra Bauskas novada domes sēdē deputāti lēma nodot Jaunsardzes centram bezatlīdzības lietošanā Bauskas novada pašvaldības nekustamā īpašuma daļu - divas nedzīvojamās telpas 27,3 m2 platībā Bauskā, Uzvaras ielā 3.

Līguma darbības termiņš ir no 2022. gada 1. novembra līdz 2023. gada 31. oktobrim, taču līgums paredz, ka telpas var nodot bezatlīdzības lietošanā atkārtoti, ja tās tiek lietotas atbilstoši līguma noteiktajam mērķim. Tāpat noteikts, ka Jaunsardzes centrs segs izdevumus par komunālajiem pakalpojumiem, kā arī citus izdevumus, kādi var rasties nekustamā īpašuma lietošanas laikā. 

Jaunsardzes centra iesniegumā minēts, ka pašlaik Jaunsardzes centra 4. novada pārvaldes vadības centrs atrodas Apguldē, Naudītes pagastā, taču tā kā pārvaldes pārziņā esošā teritorija ir pārāk plaša, Bauskā ir paredzēts izveidot Austrumu vadības centru. Pašlaik atbilstošu biroja telpu pārvaldes austrumu daļai nav. Biroja telpas Bauskā nodrošinātu iespēju vadības grupai novietot dažādus dokumentus un biroja tehniku, organizēt tikšanās ar jaunsargu instruktoriem, ierīkot kabinetus novada pārvaldes vadītāja vietniekam un vecākajai referentei. Turklāt telpas Uzvaras ielā 3 atrodas pilsētas centrā, kā arī apmēram 300 metru attālumā no telpām, kas piešķirtas jaunsargu nodarbību rīkošanai.

Bauskas novada pašvaldība jau 2018. gada 13. martā noslēdza sadarbības līgumu ar Jaunsardzes centru par sadarbību jaunatnes pilsoniskās apziņas un personiskās līdzdalības prasmju veidošanas veicināšanā, iesaistot jauniešus Jaunsardzes kustībā, veidojot jauniešu izpratni par valsts aizsardzību, patriotismu, pilsonisko apziņu un interesi par dienestu Latvijas Republikas Nacionālajos bruņotajos spēkos, tai skaitā tiek turpināta licencēto jaunsargu interešu izglītības programmu īstenošana Bauskas novadā.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa