Der zināt

Militāro mācību cikls “Namejs 2022” rudens posms notiek no 5.septemba līdz 9. oktobrim visā Latvijā, ar mērķi pārbaudīt, turpināt attīstīt un pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku komandvadības sistēmu, sadarbību starp vienībām, civilmilitārās sadarbības un stratēģiskās komunikācijas procedūras.

Militāro mācību regulārai norisei ir būtiska loma, lai uzturētu un stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spējas, kurām vienmēr jābūt nemainīgi augstā līmenī, lai tie vienmēr būtu gatavi savlaicīgi reaģēt uz potenciāliem apdraudējumiem un garantētu Latvijas drošību.

Militāro mācību aktīvā fāze Bauskas novadā norisināsies no 7. līdz 9. oktobrim, kad uzdevuma izpildē tiks iesaistīti Zemessardzes 1.Rīgas brigādes 53.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi.

Militāro mācību cikls “Namejs 2022” ir iepriekš plānotas mācības un tajās piedalās visas regulāro spēku un Zemessardzes vienības, civilie sadarbības partneri, kā arī sabiedroto valstu pārstāvji. Kopumā mācībās piedalīsies ap 8000 dalībnieku.

Militāro mācību cikla “Namejs 2022” rudens posma uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībai, kā arī juridiskām un privātpersonām piederošiem zemes īpašumiem.

Iedzīvotāju ievērībai!

Pastiprināta militārās tehnikas, karavīru un zemessargu pārvietošanās pa valsts koplietošanas ceļiem un meža ceļiem šogad plānota Bauskas novada Valles pagastā un Stelpes novadā.

2022.gada 8.oktobra pēcpusdienā tiks īslaicīgi ierobežota satiksme uz autoceļa Vecumnieki – Nereta – Subate P73 Valles novadā.

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret ierobežotu satiksmes kustību, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Tuvojoties militārai tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnas kustību.

Iedzīvotāji aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Mācību laikā, ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus ir aizliegts tos aiztikt vai pārvietot.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa