Der zināt

“Mežs bez cilvēka varētu iztikt, bet cilvēks bez meža – nē, jo mežam ir liela, zaļa dzīvība”. Tā savā grāmatā “Koku stāsti” raksta viena no autorēm, Sigita Vaivade.

Ar lielu prieku esam sagaidījuši dāvinājumu, kuru Bauskas novada pašvaldības izglītības iestādēm sagādājusi meža īpašnieku biedrība “Meža konsultants”. Dāvinājums – 30 grāmatas “Koku stāsti” (autores Zviedre A., Vaivade S., Kazāka R.) un 31 izzinoša spēle “Kā Alnītis gāja ciemos pie gudrās Pūces” (autores Vaivade S., Iraids L.).

Gan ar grāmatas, gan spēles palīdzību mūsu bērniem būs iespēja izzināt meža ekosistēmu, iepazīties ar desmit Latvijas mežos sastopamajām koku sugām, un norisēm mežā visos četros gadalaikos.

Kopīgi veidosim bērnos cieņu un atbildību pret dabu, ikvienam ļaujot iepazīt, pasmaržot, sajust, ieraudzīt un saprast! Ar dāvināto materiālu palīdzību veidosim pozitīvu attieksmi pret mežu un tajā notiekošajiem procesiem.

Tāpēc arī ikdienā rosināsim bērnus ieklausīties, ko koki stāsta par sevi! Viņi spēj pastāstīt tik daudz!

Ja arī bērnu vecākiem ir interese par šiem materiāliem un ir vēlme tos iegādāties, rakstiet uz biedrības e-pastu – meza.konsultants@inbox.lv.

Meža īpašnieku biedrība “Meža konsultants”