Der zināt
Lauma Lancmane un Imants Lancmanis saņem Ministru kabineta un Kultūras ministrijas Atzinības rakstus

Kultūras ministrs Nauris Puntulis pirmdien godināja izcilas kultūras personības.  Ministru kabineta Atzinības rakstus un Kultūras ministrijas atzinības rakstus par mūža ieguldījumu vai nozīmīgu devumu pasniedza 11 ilggadējiem nozares darbiniekiem.

Ministru kabineta Atzinības rakstu par ieguldījumu zinātniskajā darbā Rundāles pils muzejā, Rundāles pils dārza izveidē un attīstībā, kā arī kultūras pieminekļu saglabāšanas un atjaunošanas veicināšanā Latvijā kultūras ministrs pasniedza Laumai Lancmanei.

Kultūras ministrija atzinusi, ka Lauma Lancmane izveidojusi vienu no visskaistākajiem vēsturiskajiem baroka dārziem Eiropā, ko apliecina arī pērn iegūtā “Eiropas Dārza balva”. Palīdzot brālim Imantam Lancmanim īstenot vīziju par skaistās pils ansambļa atjaunošanu nebijušā krāšņumā, gadu desmitiem ilga un rūpīga pētnieciska darba rezultātā no senajiem dokumentiem un rasējumiem atdzimis un rūpīgi restaurēts pils franču dārzs kā pils ansambļa nozīmīga sastāvdaļa.

Īpašais Kultūras ministrijas Atzinības raksts par ieguldījumu Latvijas kultūras un mākslas pētniecībā un spilgtu radošo veikumu, kas vainagojies ar vērienīgu personālizstādi, tika pasniegts Imantam Lancmanim. Gleznotājs, mākslas vēsturnieks, heraldikas, mākslas un arhitektūras pieminekļu restaurēšanas, kurš teju 50 gadus veltījis Zemgales, Latvijas un Baltijas baroka pērlei, savu jubileju atzīmē kā mākslinieks ar ievērojamu personālizstādi tepat, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Avots:

Kultūras ministrija