Der zināt
Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu Bauskā atzīmēs ar grupas «Pērkons» koncertu

Šogad aprit 104 gadi kopš 1918. gada 18. novembrī uz tagadējā Latvijas Nacionālā teātra skatuves piedzima mūsu valsts – mūsu Latvija. Lai valsts svētku mēnesī godinātu mūsu tautas varoņus un spēcinātu vietējo iedzīvotāju patriotismu, novembrī Bauskā ar izrādi “Mēs, roks, sekss un PSRS” viesosies Valmieras drāmas teātris, tiks organizēts piemiņas brīdis Latvijas brīvības cīņās kritušo godināšanai, filmas “Janvāris” seanss un grupas “Pērkons” koncerts.

8. novembrī plkst. 19:00 Bauskas Kultūras centrā gaidāma Valmieras drāmas teātra viesizrāde “Mēs, roks, sekss un PSRS” (režisors Jānis Znotiņš) – stāsts par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas “Pērkons” koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu. Izrādes notikumu centrā ir trīs jauni cilvēki, kuru alkas pēc neatkarības no vecākiem un iepriekšējo paaudžu uzskatiem sakrīt ar lielajām, kolektīvajām, gaisā jūtamajām alkām pēc pārmaiņām un brīvības. Izrādē skanēs arī grupas “Pērkons” mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta.

Biļetes uz izrādi pieejamas visās “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un tiešsaistē.

11. novembrī plkst. 17:00 pie Brīvības pieminekļa “Par Latvijas brīvību kritušiem” Brīvības bulvārī tiks aizvadīts piemiņas brīdis, lai godinātu Latvijas brīvības cīņās kritušos varoņus. Pasākumā piedalīsies: Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 53. Kājinieku bataljons, Bauskas vienības Jaunsargi, jauktā kora “Mežotne” vīru grupa un Bauskas Mūzikas un mākslas skolas kamerorķestris (kapelmeistars Aigars Dziļums). Piemiņas brīdi vadīs aktieris Jēkabs Reinis. Norises noslēgumā visi apmeklētāji tiks aicināti vienoties kopīgam lāpu gājienam līdz Bauskas Rātslaukumam. Paužot cieņu mūsu tautas varoņiem, iedzīvotāji visas dienas garumā aicināti pie pieminekļa nolikt svecītes un ziedus.

Tāpat šajā dienā plkst. 19:00 Bauskas Kultūras centrā tiks demonstrēta režisora Viestura Kairiša spēlfilma “Janvāris”, kuras notikumi risinās 1991. gada janvārī. Latvijā turpinās cīņa par valsts neatkarību, padomju milicijas speciālo uzdevumu vienības OMON draud apstādināt baltiešu brīvības cīņu, Rīgā sāk būvēt barikādes. Filmas centrā ir jaunie kinematogrāfisti, kuri ir tālu no jebkādas politiskās dzīves, taču apstākļi viņus ierauj laikmeta notikumu centrā un liek izdarīt izvēli. Biļetes cena – 4 EUR. Biļetes uz filmas seansu iespējams iegādāties visās “Biļešu Paradīze” kasēs un tiešsaistē.

18. novembrī plkst. 17:00 pulcēsimies Bauskas Rātslaukumā, lai grupas “Pērkons” koncertā kopīgi svinētu Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienu, dziedot līdzi nozīmīgākajām grupas kompozīcijām, kas Atmodas laikā spēcinājušas mūsu tautu. Ieeja koncertā bez maksas.

Valsts svētku mēnesī iedegsim gaismu savās mājās, rotāsimies ar sarkanbaltsarkanās krāsas lentīšu piespraudēm, skatoties filmas vai ieklausoties tuvinieku stāstos, atcerēsimies cilvēkus, kuri sekmējuši Latvijas valsts dibināšanu, un novērtēsim iespēju dzīvot brīvā, neatkarīgā un demokrātiskā Latvijā – mūsu mājās. Saules mūžu, Latvija!

Pasākumu apmeklētāji var tikt fotografēti un/vai filmēti. Fotogrāfijas un audiovizuālais saturs var tikt atspoguļots presē, sociālajos tīklos un publicitātes materiālos.

Informāciju sagatavoja:

Bauskas Kultūras centra Sabiedrisko attiecību speciāliste Kristiāna Paula Lībiete