Der zināt
Latvijas Orientēšanās nakts aizvadīta Bauskā un Vecumniekos

Eiropas sporta nedēļas ietvaros Latvijas Orientēšanās federācija visiem aktīvās atpūtas interesentiem sarūpēja neaizmirstamu un aizraujošu piedzīvojumu – Latvijas orientēšanās nakti, kur pirmo gadu 20 Latvijas pilsētās un novados bez maksas varēja izmēģināt spēkus orientēšanās rogainingā tumsā.

Rogainings ir viens no orientēšanās sporta veidiem, kur komandu (2 līdz 5 dalībnieku sastāvā) uzdevums ir noteiktā kontrollaikā pašu izvēlētā secībā apmeklēt kontrolpunktus, ar mērķi savākt pēc iespējas lielāku ieskaites punktu summu. Kontrolpunkti izvietoti plašā apvidū, un tiem ir dažādas vērtības, tāpēc rezultātu izšķir ne tikai fiziskā sagatavotība, bet arī stratēģija – komandas izvēlētais maršruts.

Latvijas orientēšanās naktī, kas šoreiz notika 23. septembra vakarā, ap 3300 dalībnieku, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits, Daugavpilī, Liepājā, Rīgā, Salaspilī, Siguldā, Talsos, Vecumniekos, Pļaviņās, Ikšķilē, Saulkrastos, Valmierā, Rēzeknē, Cēsīs, Saldū, Tukumā, Jelgavā, Smiltenē, Madonā, Carnikavā un Bauskā devās trīs stundu ilgās rogaininga sacensībās. Starp dalībniekiem bija gan pieredzējuši orientieristi, gan ģimenes ar maziem bērniem, un daudzi šajā vakarā orientēšanās sporta burvību izbaudīja pirmo reizi.

Vecumniekos nakts rogainings jau norisinājās 6 gadu, taču Bauskā šis pasākums norisinājās pirmo reizi. Šogad Vecumnieki uz nakts rogainingu pulcēja vairāk kā 100 dalībnieku, bet Bauska vairāk kā 75 dalībnieki. Gan Vecumniekos, gan Bauskā nakts rogaininga norisi nodrošināja Tūrisma un orientēšanās sporta kluba Eko O biedri - tā, Mārtiņš Šteinalts, Eko O valdes priekšsēdētājs

Pasākumu organizēja Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar “Maxima”, “Jāņa sēta” un Latvijas Sporta federāciju padomi. Pasākuma organizēšana tiek līdzfinansēta ar Eiropas Savienības Erasmus+ projekta Eiropas Sporta nedēļa un valsts budžeta līdzekļiem.