Der zināt

Jau iepriekš informējām, ka ir piešķirts Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējums projekta „Publiskās teritorijas labiekārtošana Grenctāles ciemā” īstenošanai. Lai uzlabotu Grenctāles ciema iedzīvotāju labklājību, kā arī paaugstinātu vietas potenciālu un pievilcību, tika izbūvēts gājēju celiņš, uzbūvēta lapene ar trīs parka soliem un izveidota ugunskura vieta pie Grenctāles kultūras nama. Darbu izpilde veikta oktobra un novembra mēnešos.

Līdz šim labiekārtota publiskai lietošanai paredzēta teritorija Grenctāles ciemā iedzīvotājiem nebija pieejama. Sakārtoto zaļo zonu izmantos ne tikai ciema iedzīvotāji ikdienas atpūtai un saturīga brīvā laika pavadīšanai, bet arī kultūras pasākumu organizētāji, dalībnieki (jauktais koris "Grenctāle”, vidējās paaudzes deju kopa „Rota”, dažādi pulciņi) un Grenctāles kultūras nama apmeklētāji. Tajā būs iespējams organizēt āra kultūras pasākumus: Baltā galdauta svētkus, gadskārta svētkus (Lieldienas, Vasaras saulgriežu ielīgošanu, Ziemas saulgriežu tradīcijas, bluķa vilkšanu un dedzināšanu ugunskurā) un citus pasākumus. Tādējādi projekta īstenošana nodrošinās arī nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un daudzveidīgāku kultūras pakalpojumu pieejamību.

Brunavas pagasta kultūras pasākumu organizatore Jurgita Červinska 20.decembrī plkst.18:30 aicina ikvienu uz pirmo "Bluķa vakaru" pie Grenctāles kultūras nama. Paredzēta:

  • bluķa vilkšana cauri pastaigu takai;
  • bluķa sadedzināšana jaunizveidotajā ugunskura vietā;
  • sildīšanās, laimes vēlēšana, kopā būšana un sadziedāšanās pie zāļu tējas krūzes.

Projekta kopējās īstenošanas izmaksas 23 671,46 EUR ar PVN, ELFLA finansējums 21 304,31 EUR, pašvaldības līdzfinansējums 2367,15 EUR. Būvdarbus veica SIA “BALTIJAS BŪVE”.

Jolanta Kalinka,
projekta vadītāja