Der zināt

Biedrība “Laiks Jauniešiem” un Kurmenes jauniešu centrs “Klints” visus interesentus aicināja sestdien, 11. februārī apmeklēt Kurmeni, lai aktīvi līdzdarbotos forumā “Soli, pa solim!”.

Pasākumu apmeklēja 37 dalībnieki, no tiem lielākā daļa bija Bauskas novada jaunieši, taču īpaši ciemiņi bija Ģimenes atbalsta centra "Lejasstrazdi"  bērni no Dobeles novada, kurus aicinājām līdzdarboties un sociāli integrēties šāda veida aktivitātēs.

Rīta cēlienā jauniešiem norisinājās iepazīšanās aktivitātes, lai saliedētos un pavadītu produktīvāku dienu. Uzreiz pēc tam Kurmenes jauniešu centra saimnieki – Baiba un Aigars iepazīstināja ar centra nākotnes vīziju, proti, centra darbība plānota multifunkionāla. Kā pamatpakalpojuma iecere ir mācību platforma dažādiem semināriem, lekcijām, retrītiem, nometnēm u.c. izglītojošām aktivitātēm, paralēli attīstot sociālās rehabilitācijas pakalpojumu jauniešiem ar uzvedības traucējumiem un atvērtā tipa dienas centru interešu izglītības iniciatīvām, savukārt, biedrības “Laiks Jauniešiem” aktīvistes Aleksa un Zane iepazīstināja ar biedrības “Laiks Jauniešiem” darbību.

Turpmākajā dienas daļā biedrības “Laiks Jauniešiem” valdes priekšsēdētājs Gints Jankovskis piedāvāja jauniešiem darboties ERASMUS+ darbnīcās, kurās tapa idejas turpmākajiem ERASMUS+ apmaiņas un līdzdalības projektiem. Neizpalika arī biedrības “Laiks Jauniešiem” esošā līdzdalības projekta “LAWavailable” atskats un izvērtējums, kuru sniedza projekta idejas autore Elīza.

Jaunieši izrādija ļoti lielu interesi un aktivitāti par mentoringa programmas “MĒS – JAUNIEŠIEM” ideju un tās realizāciju Bauskas novadā, kuras ietvaros dažāda veida palīdzibu tiktu sniegts no jaunieša – uz jaunieti, kas būtu daudz brīvāk un iespējami kvalitatīvāk. Norisinājās plašas domu vētras un idejas, kā arī sperti pirmie soļi ERASMUS+ mazās-partnerības projekta iesniegšanai.

Pasākuma vadītājs Gints Jankovskis jauniešiem un darbā ar jaunatni iesaistījamiem sniedza motivācijas stāstu no brauciena uz Somiju par NEET un IELU JAUNIEŠIEM, kā ar tiem līdzdarboties un rast kopēju valodu, kā arī pasākumu organizēšana un iesaiste kopējās darbībās.

Dienas noslēgumā Kurmenes jaunieša centra saimnieki vēlējās uzzināt bērnu un jauniešu viedokli par iespējamajām aktivitātēm un mājas iedzīvošanu tuvākā un tālākā nākotnē, tāpēc tika organizēts darbs grupās, kurās jaunieši domāja, runāja un sniedza dažādus ierosinājumus un norādes turpmākajām attīstības vadlīnījām Kurmenes jauniešu centrā. Saimnieki uz nelielu iedvesmas sarunu ar jauniešiem uzaicināja Katoļu priesteri Andreju Mediņu, kas jauniešiem veltīja ceļas vārdus.

Bauskas novads – latvijas jauniešu galvaspilsēta 2023!

Finansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus un viedokli, un ne obligāti Eiropas Savienības, Eiropas Komisijas vai Nacionālās aģentūras (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras) viedokli, kuras nav atbildīgas par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu

Informāciju sagatavoja:

Biedrības “Laiks Jauniešiem” valdes priekšsēdetājs
Gints Jankovskis +371 28646934
info@laiksjauniesiem.lv