Pašvaldība
Korejas Republikas vēstnieka vizīte Bauskā

23. augustā Bauskas novadā viesojās Korejas Republikas vēstnieks Latvijā Songdžins Hans (Seong-Jin Han), viņu pavadīja Politisko un ekonomisko jautājumu asistente Jūlija Rumjanceva. Vizītes laikā Korejas Republikas vēstnieks tikās ar Bauskas novada domes priekšsēdētāju Aivaru Okmani, viesojās keramikas darbnīcā “Laima Ceramics” un Bauskas pils muzejā.
 

Tikšanās ietvaros tika prezentēts Bauskas novads un pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar ģeopolitisko situāciju, Bauskas novada sniegto palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem. Korejas Republikas vēstniekam lielu interesi radīja latviešu deju un dziesmu svētku tradīcijas un spēja saglabāt savu valodu un nacionālo identitāti dažādos pārmaiņu apstākļos.
 

Viesojoties “Laima Ceramics”, tika iepazīts keramikas mākslas darbu darināšanas specifika. “Laima Ceramics” darbnīcā praktiski izmantojami keramikas trauki pārtop mākslinieciskās vērtībās. Šeit top akmensmasas, māla un angļu porcelāna trauki. Ikkatrs trauks ir ar īpašu vērtību – unikāla roku darba rezultāts, kas top izmantojot daudzveidīgas metodes.
 

Vizīti Korejas Republikas vēstnieks noslēdza Bauskas pilī, kura ir pazīstama ar savu krāšņo Livonijas ordeņa vēsturi un atjaunota maksimāli izmantojot informāciju, ko sniedz skopie seno inventāriju apraksti, arheoloģiskās liecības un materiāli.
 

Korejas Republikas vēstnieks ir pateicīgs Bauskas novada pašvaldībai un Okmaņa kungam par izrādīto viesmīlību un atvērtību. Apzinīgi novērtē pašvaldības aktīvo darbu novada pārvaldē un sniegto ieguldījumu kultūras un ekonomikas attīstībā. Atmiņā paliks Bauskas sakoptās ēkas un ielas un neskaitāmo lauksaimniecības lauku līdzenumi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa