Der zināt

Marts pasākuma „Bauskas novads-Latvijas jauniešu galvaspilsēta” ietvaros piedāvā izaugsmes treniņus kopā ar kouču Reini Širokovu - četras neformālās izaugsmes nodarbības „Paņēmieni emocionālajai labbūtībai".

Jauniešiem būs iespēja izmēģināt un iemācīties piecas dzīvei noderīgas emociju vadības prakses. Tie ir vienkārši, taču efektīvi paņēmieni, kā ikdienā uzlabot garastāvokli, kā tikt galā ar skumjām vai dusmām, kā vairot motivāciju un dzīvesprieku. Šīs prasmes ir īpaši noderīgas, jo pusaudžu vecumā nākas saskarties ar plaša spektra spēcīgām emocijām, bet sabiedrība ļoti reti sniedz informāciju, kā jaunietim justies labi un harmoniski.

Nodarbībā būs daudz dažādu piemēru, dzīves stāsti un uzdevumi, kas palīdzēs katram dalībniekam iegūt sev saistošas atziņas. Pēc nodarbības jaunieši zinās, kā labāk vadīt savas domas, emocijas un labsajūtu.

Lektors Reinis Širokovs ir Šveicē sertificēts izaugsmes treneris un emocionālās labbūtības speciālists ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi individuālo konsultāciju un grupu semināru vadīšanā.

Reinis Širokovs: „Pēc maniem novērojumiem, jaunieši diendienā mācās un izzina ārējo pasauli. Taču kā ir ar iekšējo pasauli? Domu un emociju vadība, savas personības iepazīšana, emocionālais līdzsvars - par šīm tēmām tiek runāts ļoti reti. Bet jauniešiem šādas tēmas patīk! Kad ar viņiem runā par dzīvi, sapņiem, emocijām, attiecībām un īstām problēmām, viņos mostas patiesa ziņkārība un arī viedoklis! Tie ir mani novērojumi, vadot personīgās izaugsmes nodarbības Latvijas jauniešu centros un skolās vairāk nekā 10 gadu garumā. Jaunieši interesējas, ko darīt ar dusmām un skumjām, kuras rodas konfliktos skolā vai mājās. Viņiem interesē, kā uzdrīkstēties izteikt savu viedokli un pārvarēt bailes, lai iegūtu jaunus draugus. Viņiem bieži ir grūti, jo sevi konstanti salīdzina ar sociālo tīklu „varoņiem", kas izvirza nereālus personības standartus. Un jaunieši grib būt ieraudzīti, sadzirdēti un mīlēti. Ja apkārtējā vide to sniedz, tad tas ir brīnišķīgi. Taču, ja jaunietim, jātiek galā ar savām psiholoģiskajām vajadzībām pašam, tad dodam viņiem instrumentus un parādām, KĀ. Par to arī būs šīs nodarbības Bauskas novadā.”