Der zināt

21. janvārī Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis Bauskas Kultūras centra jauktajam vokālajam ansamblim „Eliksīrs” pasniedza Bauskas novada pašvaldības Atzinības rakstu - par aktīvu radošo darbību, attīstot vokālās muzicēšanas tradīcijas un popularizējot Bauskas novadu. Pašvaldības apbalvojums vokālajam ansamblim pasniegts tā 10 gadu jubilejas koncertā „Un mirklis jau tāpēc ir mirklis…”.

Jauktais vokālais ansamblis „Eliksīrs” dibināts 2013. gadā, un to kopš dibināšanas dienas vada mūzikas pedagoģe Marina Lazdiņa. Jau nepilnus divus mēnešus pēc kolektīva pirmā mēģinājuma tas sevi pieteica Latvijas vokālo ansambļu konkursa pirmajai kārtai (skatei) Vecumnieku novadā un ieguva II pakāpi, tiekot izvirzīts konkursa otrajai kārtai, kur ansambļi sacentās par dalību XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.

„Eliksīrs” ansambļu konkursos un skatēs vienmēr novērtēts ar Augstāko vai I pakāpi, tas aktīvi piedalās Bauskas novada kultūras sarīkojumos, regulāri tiek aicināts koncertēt citās Latvijas pašvaldībās. „Eliksīra” Ziemassvētku ieskaņas koncertos muzicēt uz Bausku aizvadītajos desmit gados regulāri aicināti kolektīva draugi, citi Latvijas vokālie ansambļi, un šie pasākumi allaž bijuši augstvērtīga mākslinieciskā snieguma piepildīti.

Lai arī kolektīva sastāvs piedzīvojis nelielas pārmaiņas, kopā ar vadītāju Marina Lazdiņu plecu pie pleca desmit kolektīva gadu gaitā vienmēr stāvējuši dziedātāji Jānis Bernhards, Normunds Grauzis, Jānis Meļķis, Sandra Kalniņa, Iveta Ozoliņa un Ināra Piķele.

Lai radošums, enerģija, liels klausītāju pulks un nevainojams skanējums arī turpmāk!

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto: Nauris Veiss