Der zināt
Izstrādāts jauns tūrisma logo un tīmekļvietne visit.bauska.lv

Bauskas novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar "KG-Dizains" ir noslēdzis apjomīgu projektu – izveidojot jaunu, modernu tīmekļvietni un tūrisma logo. Projekta sākumā tika izveidots logo, pēc tam sekojot lapas dizainam. Tūrisma logo izstrāde bija nepieciešama, lai veidotu Bauskas novada - kā tūrisma galamērķa - atpazīstamību.

Vērojot Eiropas tūrisma tendences un tūrisma profesionāļu ieteikumus, tika pieņemts lēmums jaunajā logo izmantot vārdu savienojumu Visit Bauska, ko tūrisma informācijas centrs pēdējos 10 gadus lieto arī kā tīmekļvietnes un sociālo mediju adresi. Līdz jaunās tūrisma sezonas sākumam lapa būs pieejama arī svešvalodās – angļu, lietuviešu un igauņu valodā.

Izstrādājot tūrisma logo, tika ņemti vērā novada simboli, krāsas, asociācijas, tika veikta arī aptauja sociālajos medijos starp tūrisma profesionāļiem par to, ar kādām krāsām asociējas Bauskas novads un tā tūrisma piedāvājums. Ņemot vērā visus šos faktorus, tapa jaunais logo - tā grafiskajā dizainā izmantots simbols no novada ģerboņa, kas simbolizē upju sateces vietu, šajā gadījumā arī virzienu un norādi - apmeklēt Bausku. Logo dominē divas krāsas – tumši zilā un zelta. Tumši zilā krāsa simbolizē gan upes, gan debesis, gan arī seno Zemgaļu tautastērpa krāsu, bet zelta krāsa  – labības laukus, zelta lauvu pilsētas ģerbonī, mūsu piļu un muižu fasāžu krāsu.

Lai veicinātu jaunā logo atpazīstamību, pēc tūrisma informācijas centra pasūtījuma ir sagatavoti formas tērpi, reprezentācijas nolūkiem ir nodrukātas uzlīmes, arī reklāmas banneri un īpašs tūrisma produkts, kas tiks izmantots 2023.gada tūrisma mārketinga aktivitāšu realizēšanā.

Bauskas novada Tūrisma informācijas centra mājaslapa:  https://www.visit.bauska.lv/

Informāciju sagatavoja:
Inese Turkupole-Zilpure
Bauskas novada TIC vadītāja