Der zināt
Izmaiņas amatu sarakstā

Deputāti atbalstīja Zālītes speciālās pamatskolas ieceri samazināt esošo saimniecisko darbinieku skaitu. Iestāde likvidēs daiļdārznieka, virtuves darbinieka, apkures krāšņu kurinātāja, noliktavas pārziņa un uzskaitveža amata vietas. Apkopēja un bērnu aprūpētāja amatu vienību skaits tiks samazināts no trīs uz divi, bet remontstrādnieka darba slodze - no 1,5 uz 0,35.

Finansējumu, kurš tiek aprēķināts pēc izglītojamo skaita, pedagogu atlīdzībai, uzturēšanas izdevumiem, tajā skaitā saimniecisko darbinieku atlīdzībai, skola saņem no valsts budžeta. Šī gada 1. septembrī  Zālītes speciālajā pamatskolā mācības uzsāka 59 izglītojamie, pēdējo gadu laikā audzēkņu skaits ir mazinājies, kas nozīmē,ka ar valsts budžeta piešķirto finansējumu visu izdevumu segšanai nepietiek. Lai skola varētu turpināt darbu, mācību process ir jāpārorganizē no trijām ēkām uz divām un jāsamazina saimniecisko darbinieku skaits.

2023. gada 1. janvārī darbu uzsāks Bauskas novada pašvaldības policijas Iecavas nodaļa, tādēļ darbinieku skaita pieaugums gaidāms Bauskas novada pašvaldības iestādē «Bauskas novada pašvaldības policija». Ir nepieciešams izveidot vienpadsmit jaunas amata vietas – nodaļas priekšnieks (1), vecākais inspektors (2) un inspektors (8).

2022. gada 31. decembrī izbeidzas pārvaldes uzdevumu deleģēšanas līgums, kas 2019. gada 26. jūnijā noslēgts starp Iecavas un Ķekavas novada pašvaldību, ar kuru Iecavas novada pašvaldība nodeva autonomās funkcijas – piedalīties sabiedriskās kārtības nodrošināšanā Iecavas novada administratīvajā teritorijā – Ķekavas novada pašvaldības iestādei «Reģionālā pašvaldības policija».

Tāpat, lai uzlabotu un veiksmīgāk organizētu Bauskas novada pašvaldības policijas darba organizāciju, esošas četras inspektora amata vietas tiks paceltas līdz amata pakāpei «vecākais inspektors».

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa