Der zināt
Izglītības iestādes gatavojas jaunajam mācību gadam

Kamēr skolēni bauda brīvlaiku, Bauskas novada skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm vasara ir karstākais laiks, kad, gatavojoties jaunajam mācību gadam, rit remontdarbi un tiek gādāts par mācību vides pilnveidošanu, veikti uzlabojumi pilnvērtīga mācību procesa nodrošināšanai.

Vairākās iestādēs paveikti apjomīgi remontdarbi. Abās lielākajās Bauskas pilsētas izglītības iestādēs Bauskas novada pašvaldība turpina īstenot projektu “Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas 2. vidusskolas infrastruktūras sakārtošana”. Ģimnāzijā remontdarbi ir pabeigti un turpinās iepirkuma procedūra skolas teritorijas labiekārtošanas projektam, savukārt 2. vidusskolā remontdarbi ir uzsākti skolas vecajā korpusā un plānots, ka tie pilnībā tiks pabeigti līdz šā gada pirmajam oktobrim. Līdz šim remontdarbu zonā ir nomainīti visi inženierkomunikāciju tīkli - elektroapgāde, vājstrāvas, videonovērošana, apkure un ventilācija, veikti iekšējās apdares darbi, uzstādīts jauns grīdas segums visā ēkā. Uzsākti arī teritorijas labiekārtošanas darbi.

Augusta beigās plānots pabeigt Iecavas vidusskolas pārbūves 1. kārtu - no 1. septembra skolēni varēs pusdienot atjaunotajās skolas ēdamzāles telpās. Esošais skolas ēdnīcas inventārs papildināts ar jauniem galdiem un soliem. Pusdienu gatavošanu atvieglos jauniegādātais virtuves aprīkojums: zupas vārāmais katls, konvencijas krāsns, ēdienu sadales līnija.

Pilsrundāles vidusskolā pabeigti apkārtnes labiekārtošanas darbi: pie skolas ierīkoti jauni soliņi, bruģēti gājēju celiņi, apgaismojums, autobusu gaidīšanas platforma, izveidots ceļš preču piegādei, lai piegādes nenotiktu pa iestādes centrālo ieeju. Pabeigti arī sporta laukuma un tenisa kortu atjaunošanas darbi.

Lai mazinātu energoresursu cenu kāpuma ietekmi, vairāku izglītības iestāžu telpās (Bauskas Valsts ģimnāzijā, Iecavas pamatskolā, Codes pamatskolā, Īslīces pamatskolā, Pamūšas speciālajā pamatskolā) esošās lampas nomainītas pret energoefektīvu LED apgaismojumu, savukārt Bauskas pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaulīte” plānota apkures katla nomaiņa.

Vairumā iestāžu veikti telpu kosmētiskie remonti un dažādi uzlabojumi. Bieži vien šos darbus veikuši pašu darbinieki. Tāpat iegādāts jauns aprīkojums un mācību materiāli, domājot gan par tehnoloģiju attīstību un mūsdienīgu mācību vidi, gan par izglītojamo drošību un vēlmi izzināt. 

Lai pārliecinātos par iestāžu gatavību jaunajam mācību cēlienam, piektdien, 19. augustā, uzsākta Bauskas novada izglītības iestāžu apsekošana, un tā turpināsies līdz 30. augustam, informē Antra Ozoliņa, Bauskas novada pašvaldības administrācijas Izglītības, kultūras, sporta un sabiedrības labklājības departamenta vadītāja. Apsekošanā piedalīties aicināti Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa