Der zināt
Informē par «Bauskas novads - Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2023» plānotajām aktivitātēm

26. janvārī Bauskas rātsnamā pulcējās Bauskas novada jaunatnes jomas, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), pašvaldības, mediju pārstāvji un interesenti, lai uzzinātu par 2023. gadā Bauskas novadā plānotajiem pasākumiem un aktivitātēm konkursa „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2023” ietvaros.

Jau vēstījām, ka 2022. gada vasarā Bauskas novads ieguva titulu „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2023”, tādēļ šogad pašvaldībai ir jāīsteno virkne aktivitāšu. Šī gada pasākumu plāns Bauskas novadā paredz daudzveidīgus pasākumus jauniešiem (aptaujas, informatīvas kampaņas, pieredzes apmaiņas un sadraudzības braucienus, izaugsmes treniņus, festivālus, sporta spēles) un pieredzes apmaiņas, izaugsmes iespējas jaunatnes darbiniekiem, tādējādi apstiprinot, ka Bauskas novads ir jauniešu galvaspilsētas titula cienīgs. „Mēs nevēlamies stacionāras telpas, kur gaidīt jauniešus. Mēs vēlamies rīkoties proaktīvi un sasniegt viņus paši. Cenšamies organizēt pasākumus pēc iespējas tuvāk jauniešiem,” 2022. gadā konkursa pieteikumā minēja Bauskas novada pašvaldība.

Pasākumu atklāja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis: „Titulu „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” mēs esam ieguvuši pateicoties aktīvajiem jauniešiem un jaunatnes darbiniekiem, kuri spēja Izglītības un zinātnes ministrijai un balsotājiem pierādīt, ka šeit, Bauskas novadā, ir spējīgi jaunieši un pašvaldība, kas spēj īstenot jaunatnes politiku. Tas ir stimuls turpināt iesākto, lai šī gada 12. augustā ar labi padarīta darba sajūtu varētu titulu nodot nākamajai pašvaldībai.

Bieži mēdz teikt, ka jaunatne ir mūsu nākotne, bet es uzskatu, ka jaunatne ir mūsu tagadne, kurā jāiegulda resursi, gan administratīvie, gan finansiālie un organizatoriskie, lai darbs ar jaunatni mūsu novadā turpinātos, attīstītos un būtu paraugs citām pašvaldībām.”

„Bauskas novadā liels pluss ir tas, ka jaunatnes dzīves organizēšanā un lēmumu pieņemšanā aktīvi tiek iesaistītas nevalstiskās organizācijas, kurām arī ir iespējas saņemt finansējumu un atbalstu dažādu ideju realizēšanai,” uzsvēra IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietniece jaunatnes jomā Randa Ķeņģe. „2022. gadā konkursa vērtēšanā žūrija atzinīgi novērtēja Bauskas novadā ieplānoto pasākumu klāstu, un ir redzams, ka jauniešiem Bauskas novadā šis būs ļoti aktīvs gads.”

Konkurss „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” tiek organizēts ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni, stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labās prakses un pieredzes apmaiņu un turpināt iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni. Tikpat nozīmīgi ir paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

Diāna Goldmane,
sabiedrisko attiecību speciāliste