Pašvaldība

Bauskas novada domes deputāti ceturtdien, 28.jūlijā, pēc novada domes sēdes apmeklēja Svitenes muižu, Avotu jaunbūvi un Mežotnes baznīcu Pilsrundālē, Saulaines katla māju un stadium, kopīpašumu “Nameji”, bērnu dārzu, doktorātu un bibliotēku Ceraukstē, Sociālā dienesta Daudzfunkcionālā sociālā pakalpojuma centru un Bauskas pilskalna estrādi.

Deputāti vispirms devās vizītē uz Rundāles apvienības teritoriju, kur viņi apskatīja un iepazinās ar pašreizējo situāciju Svitenes muižā. Pavisam nesen (23. jūlijā) šeit tika rīkoti Svitenes svētki. Pašreiz šeit notiek atjaunošanas darbi, un tiek plānots, ka ziemā, kad darbi būs beigušies, Svitenes muiža tiks nodota kultūrvēsturiskā mantojuma arhitektoniskajai izpētei.

1(31).jpg

Tālāk deputāti devās vizītē uz Avotu jaunbūvi un Mežotnes baznīcu. Avotu jaunbūvē pašlaik notiek sīvi būvniecības darbi, un deputāti tika iepazīstināti ar jaunbūves plāniem. Mežotnes baznīcā deputātiem bija iespēja apskatīt atjaunoto celtni, kā arī Līvēnu dzimtas kapsētu. Mežotnes pilskalna kompleksa apsaimniekotājs, Kristaps Zēbergs, atklāja, ka atjaunotā baznīcā varētu kļūt par lielisku tūrisma objektu tūristiem, tai skaitā skolēniem.

2(28).png

Saulainē deputāti apskatīja Saulaines katlu māju. Pēc Rundāles apvienības pārvaldes vadītāja, Aigara Sietiņa, teiktā šī katlu māja apkurina visu Saulaini. Tika arī apskatīts turpat esošais Saulaines stadions, kur trenējas iedzīvotāji un arī Saulaines tehnikuma (“Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma” struktūrvienības) skolēni.

3(19).png

Nākošie apskates objekti bija Ceraukstē, kur vispirms tika apskatīts Nameju kopīpašuma grausts, kurš atrodas blakus Ceraukstes bērnu dārzam. Vizītes laikā deputāti kopā ar Ceraukstes pagasta nodaļas vadītāju Uģi Volosovski apsprieda turpmākos plānus saistībā ar šo objektu.

4(13).png

Mūsas ciemā tika izvērtēta situācija saistībā ar piekļuvi doktorātam un bibliotēkai, jo pašreiz cilvēki, lai piekļūtu šīm iestādēm izmanto bērnu dārza teritorijā pieejamo ceļu.

5(5).png

Tālāk deputāti devās uz Bauskas pilskalna estrādi, kur apsprieda estrādes turpmāko nākotni un iespējas.

6(5).png

Deputāti savu vizīti noslēdza ar Sociālā dienesta Daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centru, kur tikās ar Dinu Romanovsku un Zani Kuku. Pašreiz tur notiek Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra būvniecība. Ņemot vērā, ka Latvijas Universitātes Bauskas filiālē ir iespēja apgūt sociālā darba profesionālā bakalaura studiju programmu, pieprasījums pēc darba vietām sociālās aprūpes jomā Bauskā ir audzis.

7(4).png

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa