Der zināt

23. septembrī Bauskā notika ikgadējie Grāmatu svētki, kuru ietvaros nosvinēta Bauskas Centrālās bibliotēkas 100. dzimšanas diena un pasniegti pašvaldības apbalvojumi.

Jubilejas pasākuma viesus uzrunāja Bauskas Centrālās bibliotēkas direktore Māra Kuļikauska un Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis. “Simt gadi – tik lielas un nozīmīgas jubilejas vienmēr liek domāt par aizvadīto, nākotni un cilvēkiem, kas ir bijuši tajā laikā un darbosies tālāk. Kā rakstīts pašā dibināšanas protokolā, “garīgā gaisma, kas tiek dota iedzīvotājiem”. Tā bibliotēka bija sākumā, bet laika gaitā ir notikušas lielas pārmaiņas. Ienākuši pavisam citi pakalpojumi, datortehnika, internets. Laiks mainās un bibliotēka mainās līdzi.

Pašvaldība strādā pie tā, lai bibliotēka tiktu pie jaunas ēkas, lai būtu droši un labi apstākļi gan lasītājiem, gan darbiniekiem. Tas droši vien būs mūsu pirmais nozīmīgais darbs jaunajā bibliotēkas simtgadē,” atzina A. Okmanis.

Vairāki bibliotēkas darbinieki saņēma pašvaldības apbalvojumus. Madarai Maslovai-Konrādei domes priekšsēdētājs pasniedza Bauskas novada domes Goda rakstu - par ieguldījumu kultūras darbā, pozitīva bibliotēkas un novada tēla veidošanu un novada vārda popularizēšanu; Santa Gudža un Kristīne Čakāne saņēma Bauskas novada domes Atzinības rakstu par ieguldījumu bibliotēkas attīstībā, pozitīva bibliotēkas un novada tēla veidošanu un novada vārda popularizēšanu.

Vairākiem citiem iestādes darbiniekiem A. Okmanis pasniedza tencinājuma rakstu - gan par ieguldījumu bibliotēkas attīstībā un atbalstu, gan par spodrības uzturēšanu bibliotēkas telpās.

Bauskas Centrālās bibliotēkas darbinieki sanākušajiem, ilggadējiem lasītājiem, kolēģiem no citām bibliotēkām un bijušajiem darbiniekiem, bija sagatavojuši stāstu par bibliotēku – par atvēršanu 1922. gadā, attīstību un izaugsmi simts tās pastāvēšanas gados.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecībbu nodaļa