Der zināt

Nedēļas sākumā, 20. decembrī, svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā “Gada balva vieglatlētikā” tika godināti 2022. gada labākie vieglatlēti, treneri un Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu ieguvēji. Uzvarētāju vidū arī Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas sportists Atvars Ernests Paļulis, kurš atzīts par labāko vieglatlētu Latvijā U18 grupā. 

Pasākumā tika apbalvoti vieglatlēti, kuri 2022. gadā laboja Latvijas rekordus. Tāpat tika pasniegtas Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumi. Vakara gaitā tika paziņoti uzvarētāji 9 nominācijās: "Gada U18 vieglatlēte", "Gada U18 vieglatlēts", "Gada U20 vieglatlēte", "Gada U20 vieglatlēts", "Gada vieglatlēte", "Gada vieglatlēts", "Gada treneris" un īpašu cieņu izrādot, Latvijas Vieglatlētikas savienība pasniedza apbalvojumus divām personām kategorijā “Mūža ieguldījums vieglatlētikā”, kurus izvirzīja un apstiprināja "Gada balva vieglatlētikā" žūrija. 

Aizvadītais gads ir bijis ražens Latvijas vieglatlētikas vēstures lappušu papildināšanā – 22 jauni Latvijas rekordi dažādās disciplīnās un vecuma grupās.

Šogad Latvijas Vieglatlētikas savienība pasniedza arī "Specbalva" tiem, kuri 2022. gadā bijuši klātesoši ik uz soļa un ar savu neizsīkstošo enerģiju un darbu veicinājuši vieglatlētikas attīstību.

Nominācijā “Mūža ieguldījums vieglatlētikā” balvu saņēma divas ļoti nozīmīgas personības, kuras gadu no gadu ir strādājušas ar neizsīkstošu enerģiju, jo tas ir viņu dzīves aicinājums – Inese Voitkeviča un Māris Raimonds Gailis.

Eiropas Vieglatlētikas asociācija šogad izteica īpašu novērtējumu par ieguldīto darbu un vieglatlētikas attīstības veicināšanu trim personām:

  • Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu “Gada trenere” saņēma Daila Mankusa;
  • Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu “Gada treneris” saņēma Gints Palameiks;
  • Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu “Biedra federācijas apbalvojumu” saņēma Valija Drauga.

"Gada balva vieglatlētikā 2022" nomināciju uzvarētāji:

  • Nominācijā "Gada treneris" balvu saņēma Raitis Ravinskis;
  • Nominācijā “Gada U18 vieglatlēte” balvu saņēma Austra Ošiņa;
  • Nominācijā “Gada U18 vieglatlēts” balvu saņēma Atvars Ernests Paļulis;
  • Nominācijā “Gada U20 vieglatlēte” balvu saņēma Agate Caune;
  • Nominācijā “Gada U20 vieglatlēts” balvu saņēma Aleks Pelcmans;
  • Nominācijā “Gada vieglatlēte” balvu saņēma Līna Mūze;
  • Nominācijā “Gada vieglatlēts” balvu saņēma Patriks Gailums;
  • Nominācijā “Specbalva” balvu saņēma Guntis Bērziņš un Austris Āboliņš.

"Ja aizvadītajā gadā gavilējām par ikvienu iespēju organizēt sacensības, vismaz noturot esošos rezultātus un panākumiem cīņā ar nelabvēlīgajiem apstākļiem, tad šogad jau varam būt pateicīgi par pilnvērtīgo sacensību sezonu, kas atnesusi ne vienu vien uzvaru," Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš.

Latvijas Vieglatlētikas savienība novēl 2023. gadu aizvadīt ar tikpat lielu atdevi, izbaudot ik mirkli, ko jums spēj sniegt sports. Lai emocijām, mīlestības un panākumiem bagāts jaunais gads! 

Avots:

Latvijas Vieglatlētikas savienība