Der zināt

Baušķeniece Marija Treigute 29.jūnijā svin 100. dzīves gada jubileju. Viņu sveica Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Mačeks un Bauskas apvienības pārvaldes vadītājs Aleksandrs Gurkovskis, dāvājot naudas balvu, ziedus un apsveikuma kartīti.

Treigutes kundze ir pie ļoti labas veselības – runā pārliecinoši un tekoši, skaidri izsaka savas domas un dalās atmiņās par dzīvi uz šīs pasaules gadsimta garumā.

Marija Bauskā sāka dzīvot 26 gadu vecumā, kad no okupantu valsts Ņižņijnovgorodas apgabala ieradās Latvijā labākas dzīves meklējumos. Mērķis piepildījies – nodzīvojusi visu mūžu Bauskā, Marija 40 gadus strādāja tirdzniecības jomā, bija laimīgi precējusies, līdz vīrs pirms vairākiem gadiem devās viņsaulē. Marijai bija viens dēls, mazbērni viņai nav.

Jubilāre, atminoties dzīvi pirms gadu desmitiem stāsta, ka viņai patikuši lieli pasākumi, kur pulcējas un priecājas cilvēki. Ballīte Marijai būs arī šovakar, jo pie viņas ciemos dosies četras draudzenes.

Ikdienā Marija klausās radio un daudz lasa. Televīziju neskatoties - tur neko prātīgu nerādot.

Atvadoties, Marija slavē savu kopēju Indru Adieni, kura ir ļoti rūpīga, gādīga un mīloša pret Mariju. “Viņa ir mans zelta gabaliņš,” atvadoties no viesiem, Indru paslavē jubilāre.

Sabiedrisko attiecību nodaļa