Der zināt
«Bauskas velo rudens» jau septīto reizi!

Rudenīgajā 25.septembrī visas dienas garumā aktīvajiem novada iedzīvotājiem un arīdzan viesiem no citiem  Latvijas novadiem bija iespēja baudīt rudens skaistumu un ņemt dalību velosipēdu braukšanas sacensībās. Pašiem mazākajiem braucējiem jau no rīta bija iespēja izbraukt šķēršļu trasītes Pasta ielā, savukārt no plkst.12.00 tika atklāts starts lielajiem braucējiem, maršrutā Bauska-Mežotne-Bauska.

Iespēju aktīvai laika pavadīšanai izmantoja ģimenes ar bērniem, individuāli braucēji, skolnieki, un arīdzan vecāka gada gājuma cilvēki, kopā 300 velo entuziasti. Protams, iespēju sevi pieradīt izmantoja arī profesionāli šī sporta veida piekritēji. Ātrākais sportists 20km garo distanci veica nieka 28 minūtēs un 33.4 sekundēs.

Pasākuma organizētājs biedrība “Codes malēji” sadarbībā ar sponsoriem bija sarūpējuši balvas ātrākajiem riteņbraucējiem dažādās disciplinās. Neizpalika arī pārsteiguma balvas jaunākajam un vecākajam dalībniekam. Ik vienam braucējam izlozes kārtā bija iespēja iegūt vērtīgas balvas. Interesanti, ka galvenā balva bija «Kaķis maisā» un laimīgais izlozētais dalībnieks pats varēja izvēlēties sev vēlamo no dažādu vērtīgu lietu saraksta. Tā nu veiksminieks tika pie jaunas “Ipad” planšetes.

Bauskā pirmais velo brauciens norisinājās  jau 2015.gadā, bet 2021.gadā brauciens tika atcelts epidemioloģiskās situācijas dēļ. Ik gadu vidējais braucēju skaits ir ap 300-400. Kopš 2017.gada pasākums daļēji tiek finansēts ESF projekta "Pasākumi Bauskas novada sabiedības veselības veicināšanai un slimību profilaksei", Nr. 9.2.4.2/16.I/061 Veselības nedēļas ietvaros, kas sniedz iespēju šo fizisko aktivitāti iedzīvotājiem piedāvāt bezmaksas. Veselības nedēļas ietvaros Bauskas apvienības pārvaldes pagastos tika rīkotas nodarbības arī pagastu iedzīvotājiem ar mērķi iedrošināt startēt  "Bauskas velo rudens 2022" braucienā.

Informāciju par projekta aktualitātēm var apskatīt www.bauska.lv mājas lapā sadaļā: Jaunumi.

Foto:

Ģirts Donerblics

Bauskas novada pašvaldība