Der zināt
Bauskas Valsts ģimnāzija un Iecavas vidusskola saņems portatīvos datorus

Bauskas novada pašvaldība ir saņēmusi pirmos septiņdesmit „Chromebook” portatīvos datorus, lai varētu nodrošināt skolēnus ar mācību procesam nepieciešamajām ierīcēm. 34 datorus nogādās Bauskas Valsts ģimnāzijā, 34 – Iecavas vidusskolā, bet divus atstās Bauskas novada administrācijas Informācijas tehnoloģiju nodaļā tehniskā atbalsta sniegšanai.

Pirmie datori iedalīti Bauskas Valsts ģimnāzijai kā Reģionālajam metodiskajam centram un Iecavas vidusskolai kā lielākajai novada skolai pēc izglītojamo skaita, informē Bauskas novada administrācijas Izglītības nodaļa. Jau vēstījām, ka kopumā Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu projekta „Izglītības iestāžu digitalizācija 7.-9.klasēm” ietvaros, kur kā sadarbības partneri iesaistītas visas Latvijas pašvaldības, Bauskas novadam atvēlēti 611 datori. Plānots, ka atlikušie pašvaldībai tiks piegādāti līdz šī gada beigām. Datoru skaits, ko saņem katra pašvaldība, ir aprēķināts proporcionāli skolēnu skaitam izglītības iestādēs 7.-9. klašu grupā.

Kopā ar datoriem pašvaldībām un izglītības iestādēm tiks nodrošināta programmatūra centralizētai un efektīvai datortehnikas administrēšanai. Būs pieejamas arī Google Workspace for Education Standart licences, kas sniedz iespēju izglītības iestādēm organizēt klases pārvaldību un datu apstrādi atbilstoši ES noteiktajām datu glabāšanas prasībām. 

Tehnikas iegāde Latvijas skolēnu nodrošināšanai ar datoriem ir viens no veicamajiem uzdevumiem atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvātajam attīstības plānam „Nākotnes prasmes – nākotnes sabiedrībai”, lai mācību procesā mērķtiecīgi integrētu tehnoloģijas un satura apgūšanā izmantotu digitalizācijas sniegtās iespējas.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa