Der zināt

Bauskas peldbaseinu atklāja 2018.gada 23.janvārī. Pēc pieciem gadiem, 2023.gada 27.janvārī, Bauskas peldbaseina telpās pulcējās Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēkņi, peldbaseina darbinieki, Bauskas novada domes deputāti un domes vadība, kā arī citi būvniecības procesā iesaistītie, lai kopīgi atskatītos uz piecu gadu laikā paveikto.

Piecgades jubilejas svinības iesākās ar peldēšanas sacensībām, kurās piedalījās Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunie peldētāji. 

Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa klātesošos uzrunāja lielā pateicībā par paveikto.
Viņa sacīja: „Līdz nonācām pie baseina, kāds tas ir šodien, nācās daudz un smagi strādāt visiem iesaistītajiem. Paldies visiem, kuri nerimstoši strādāja, lai baseinu uzbūvētu, neskatoties uz daudziem šķēršļiem, ar kuriem nācās saskarties būvniecības procesā un pat pirms tā. Tagad, kad baseins pilnvērtīgi darbojas, smags darbs nerimst. Esmu lepna par Bauskas peldbaseina kolektīvu, kurš nerimstoši strādā, lai baseina telpas būtu tīras, tiktu ievēroti noteikumi un apmeklētāji būtu apmierināti. Bauskas peldbaseins savas darbības piecos gados īpašu uzmanību veltījis kvalitatīvai pakalpojumu sniegšanai vispārizglītojošo izglītības iestāžu izglītojamajiem, Bauskas un kaimiņu novada iedzīvotājiem. Paldies ikvienam, kas strādāja pie baseina būvniecības un visiem, kuri strādāja un strādā peldbaseinā.”

Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore uzsvēra, ka sistemātiska un godprātīga darba rezultātā, piecus gadus ekspluatācijā esošais peldbaseins nav zaudējis savu spodrību. Par to rūpējušies peldbaseina tehniskie darbinieki un klientu apkalpošanas centra maiņu vadītāji.

Viņa piebilda: „Esam gandarīti par apmeklētāju spēju novērtēt sniegto pakalpojumu kvalitāti. Kopumā apmeklētāji ļoti labi izprot mūsu prasības un tā šobrīd ir norma, kura jāievēro. Peldbaseina tīrība un sakārtotība ir nedalāmi jēdzieni. Visa kolektīva mērķis ir godprātīgi kalpot iedzīvotājiem un viesiem, veicinot labsajūtu un sniegtu kvalitatīvu pakalpojumu. Īpašu paldies vēlos pateikt Sigitai Platajai par prasmi uzklausīt, uzturēt gaumīgas, estētiski noformētas peldbaseina telpas, kauras priecē tuvus un tālus apmeklētājus.”

Arī Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis uzteica baseina tehnisko un vizuālo stāvokli. „Varam tiešām redzēt, ka peldbaseins, praktiski, ir kā jauns, neraugoties uz to, ka tas strādā jau piecus gadus un to apmeklējuši gandrīz 100 tūkstoši cilvēki. Peldbaseina būvniecība bija ilgs un gaidīts notikums visam Bauskas novadam un Zemgales reģionam kopumā. Peldbaseins ir svarīgs un nozīmīgs infrastruktūras objekts, kurā peldētprasmes apgūst jaunie sportisti un iedzīvotāji. Prieks, ka peldbaseinā ir arī atpūtas zonas, kurās atpūsties un baudīt pirts priekus. Lai arī turpmākos gadus peldbaseins iedzīvotājiem kalpo godam,” tā Bauskas novada domes priekšsēdētājs.

Klātesošos uzrunāja arī Saeimas deputāts Arnolds Jātnieks, Bauskas novada domes deputāte Inita Nagņibeda, Bauskas novada administrācijas Izglītības nodaļas vadītāja Vija Ieleja, Bauskas 2.vidusskolas direktore Vera Grigorjeva, būvnieka SIA „Arbora” darbu vadītājs Aigars Vērdiņš un citas būvniecības procesā iesaistītās personas.

Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa pateicības par apzinīgu pedagoģisko darbu peldēšanas sporta veida attīstībā Bauskā pasniedza Līgai Irmanei-Švāgerei un Tatjanai Lipskai-Duklavai.

Piemiņas trofejas saņēma arī labākie Bauskas BJSS peldēšanas nodaļas izglītojamie par panākumiem Latvijas mēroga sacensībās - Kārlis Duklavs, Miks Dzintars Pavlovičs, Monta Kalniņa un Sabīna Zibala.

Arī Bauskas peldbaseina darbinieki tika novērtēti. Par godprātīgu, atbildīgu un apzinīgu darbu Bauskas peldbaseinā pateicību saņēma Sanda Rimkeviča.

Par apzinīgu darbu peldbaseinā pateicību saņēma - Dace Bračka, Tatjana Lavrecka, Valdis Arcimovičs, Gunta Guste un Irina Beļska.

Piemiņas dāvanas saņēma arī peldbaseina čaklākie apmeklētāji - Anna Pilinoviča, Rudīte Pokšāne, Laima Grišule, Dzintra Vēvere, Jānis Dzenis un Staņislava Boķe.

Sveiktas tika arī ģimenes, kuras ir bieži viesi peldbaseinā - Herberta Mucenieka ģimene, Jāņa Alondera ģimene un Aivara Zariņa ģimene.

Uzziņai:

  • Bauskas peldbaseinu no 2018.gada 24.janvāra līdz 2022.gada. 30.decembra apmeklēja 96 702 apmeklētāji;
  • izglītojamo skaits peldbaseinā sasniedza 103 429 bērnus un jauniešus;
  • ieņēmumi no apmeklētājiem šo gadu laikā sastāda 463 706,53 eiro.

Artūrs Dulbe,
sabiedrisko attiecību speciālists