Der zināt
Bauskas novada pašvaldība un SIA “KOOL LATVIJA” organizēto tikšanos ar iedzīvotājiem apmeklē viens interesents

Pirmdien, 20.februārī, Bauskas novada pašvaldība un SIA “KOOL LATVIJA” organizēja tikšanos ar iedzīvotājiem  par degvielas uzpildes stacijas ar veikala ēku un bērnu rotaļu laukumu būvniecības ieceri Zaļā ielā 14A, Bauskā. Tikšanos apmeklēja viens iedzīvotājs. 

Tikšanās laikā SIA “KOOL LATVIJA” pārstāvjus uzklausīja Bauskas naovada pašvaldības vadība, administrācijas speciālisti un Bauskas novada Būvvalde. Sarunas laikā SIA “KOOL LATVIJA” pārstāvji informēja par gaidāmajām iecerēm būvniecības ietvaros, kuras palikušas nemainīgas - uzpildes stacijas ar veikala ēku un bērnu rotaļu laukumu būvniecība. Realizējot būvniecības ieceres, plānots izveidot 12 darbavietas. Prognozēts, ka būvdarbi varētu noslēgties 2024.gada vasarā. 

Bauskas novada pašvaldība izteica vēlmi, lai Zaļās un Salātu ielas topošajā krustojumā tiktu izbūvēts rotācijas aplis, bet vieta šādam satiksmes organizācijas risinājumam tur nepietiek, tāpēc, visticamāk, tiks izbūvēts krustojums ar loksoforu. Izstrādājot projektu, SIA “KOOL LATVIJA” solīja tajā iekļaut satiksmes organizācijas shēmu, kura paredzētu no Salātu ielas uz Zaļās ielas izveidot "zaļās bultiņas" principu, jeb nogriešanās autotransportam no Salātu ielas uz Zaļās ielas virzienā uz pilsētas centru būtu atļauta visu laiku. 

Jau iepriekš informējām, ka būvniecības iecerē paredzēts izbūvēt diennakts degvielas uzpildes staciju (DUS) ar veikala ēku un bērnu rotaļu laukumu. DUS paredz dažādu automašīnu degvielas uzpildi - benzīns, dīzeļdegviela, auto gāze un elektrouzlāde. DUS veikala ēkā plānota kafejnīca ar plašu ēdienu piedāvājuma klāstu, kā arī āra terase, pie kuras plānots bērnu rotaļu laukums.

Par publisko apspriešanu: 
Objekta adrese: Zaļā iela 14A, Bauska, Bauskas nov., kadastra Nr. 4001 002 0187.
Būvniecības ierosinātājs: SIA “KOOL LATVIJA”, Dārzciema iela 127, Rīga, LV-1073, Latvija. Reģistrācijas numurs: 40203022089, atbildīgā kontakpersona – Laura Lindermane, tālr. 29 789 449.
Būvprojekta izstrādātājs: SIA ‘’LĪNIJAS”, Apes iela 10 - 9, Rīga, Latvija.
Reģistrācijas numurs: 40003721994, atbildīgā kontakpersona – Kristaps Naglis, tālr. 29394527.
Publiskās apspriešanas laiks: no 07.02.2023 līdz 07.03.2023.

Būvniecības ieceres materiāli apskatei un anketas pieejamas:

  • Bauskas novada pašvaldības administratīvās ēkas Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centrā 1.stāvā Uzvaras ielā 1, Bauskā, Bauskas nov., LV-3901;
  • anketas nodot klātienē var klientu apkalpošanas centrā, prezentācijas pasākumā, kā arī sūtot uz e-pastu: buvvalde@bauska.lv elektroniski parakstītas.


Artūrs Dulbe,
Bauskas novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciālists