Der zināt
Bauskas novada pašvaldība turpina aktivitātes projekta «Proti un dari» ietvaros

Projektā var pieteikties jaunieši  vecumā no 15 līdz 29 gadiem, kuri pašlaik nemācās, nestrādā algotu darbu, neapgūst arodu pie amata meistara un nav reģistrēti Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kā bezdarbnieki.

Projekts ir unikāla iespēja mērķgrupas jauniešiem saņemt individuālu, katram personiski paredzētu atbalstu. Katram jaunietim tiek izstrādāta individuālo pasākumu programma un bez maksas iespējams saņemt dažādus atbalsta pasākumus -  psihologa konsultācijas, profesionālu karjeras konsultāciju, apmeklēt kursus, iepazīt dažādu profesiju speciālistu darba specifiku, attīstīt talantus, apmeklēt kultūras pasākumus un sportiskas aktivitātes.

Lai īstenotu plānotos atbalsta pasākumus vēl veiksmīgāk un sasniegtu izvirzītos mērķus, katru jaunieti ikdienas gaitās atbalsta programmas vadītājs un mentors. Katrs jaunietis, īstenojot individuālo pasākumu programmu, projektā tiek iesaistīts no 2 - 4 mēnešiem, ar iespēju, gan tikai  pamatotā nepieciešamības gadījumā, pagarināt to līdz pat 9 mēnešiem.

Projekts Latvijā darbojas kopš 2016.gada un Bauskas novada pašvaldība šo projektu plāno īstenot līdz 2023.gada 31.oktobrim. Šobrīd projektā aktīvi darbojas deviņi jaunieši un četri mentori. Projektā paredzēts iesaistīt un sniegt atbalstu vēl diviem mērķgrupas jauniešiem.

Projekta ietvaros tiek piemērota kompleksa pieeja darbā ar mērķa grupas jauniešiem, lai viņi saņemtu pēc iespējas vispusīgāku un viņu individuālajām vajadzībām piemērotāku atbalstu, īpaša uzmanība tiek veltīta pandēmijas COVID 19 radīto krīzes seku likvidēšanai. Iespēju robežās jaunieši tiek iepazīstināti ar viņiem interesējošu profesiju un darba vides  specifiku, tiek organizēta saziņa ar atbilstošas profesijas speciālistiem. Visiem jauniešiem tiek nodrošināta karjeras un psihologa konsultācija.

Projekta ietvaros šā gada ceturtajā ceturksnī divas jaunietes mācās kursos un  apgūst prasmes skaistumkopšanas jomā un, tiekoties ar speciālistiem, iepazīst šīs jomas specifiku un darba vidi. Vēl kāda jauniete apgūst kursos fotomākslas pamatus.

Pieci jaunieši mācās auto vadīšanas kursos “Bauskas autoskola” un vēlas iegūt B kategorijas auto vadītāja apliecību. Divi jaunieši iepazīst IT profesiju, tiekoties ar šīs jomas speciālistiem un vērojot viņu ikdienas darbu. Viena jauniete guva informāciju par auklītes darbu pirmskolas mācību iestādē, cita jauniete, tiekoties ar tetovēšanas speciālisti, iepazina šīs profesijas darba specifiku. Vēl viens jaunietis ieguvis apliecību – Autokrāvēja vadītājs. Cita jauniete iepazina šuvējas darba specifiku un gaida iespēju apmeklēt šūšanas kursus. Jaunieši labprāt izmanto iespēju iepazīt brīvprātīgā  darba nozīmi un gūt brīvprātīgā darba pieredze.

Projekta ietvaros ļoti intensīvi tiek strādāts pie bezdarba problēmu risināšanas, tiek pārrunātas darba iespējas dažādās jomās. Intensīvi tiek mācītas darba meklēšanas un darbā noturēšanās prasmes.

Mērķgrupas jaunieši tiek aicināti pieteikties atbalstam Eiropas Sociālā fonda finansētā projektā "PROTI un DARI!", Nr. 8.3.3.0/15/I/001.

Ja Jums ir interese vai jautājumi par šo programmu, lūdzu, zvaniet programmas vadītājai Ingai Krollei 26351163.

Informāciju sagatavoja:

Inga Krolle,
projekta programmu vadītāja