Der zināt
Bauskas novada Jaunatnes sporta laureātā sveikti centīgākie un labākie jaunie sportisti

Bauskas novada Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku apvienību jaunie censoņi individuālajās disciplīnās un komandu sporta veidos piedalījušies Latvijas, Baltijas, Eiropas un Pasaules čempionātos, mājup pārvedot augstākā kaluma medaļas un uz mūžiem ierakstot savu un Bauskas novada vārdu sporta vēsturē.

Sezonas noslēguma svinīgajā pasākumā sportistus sveica un uzmundrinošus vārdus sacīja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis. Viņš sacīja: „Pēc divu gadu pārtraukuma, ir patīkami atkal satikties klātienē, lai sveiktu labākos Bauskas novada sportistus. Šis bija Olimpiskais gads. Olimpiādē startēja vairāki latvieši, bet arī Bauskas novada jaunieši sasniedza savus rezultātus sacensībās, kurās piedalījās, kas ir tikpat svarīgi. Paldies visiem, kuri iegulda laiku, visiem, kuri trenējas un sporto, lai tiktu sasniegti augstvērtīgi rezultāti. Lai izdevušies starti arī nākamgad un uz tikšanos!”

Sportistus sveica arī Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Mačeks, Izglītības, kultūras, sporta un sabiedrības labklājības departamenta vadītāja Antra Ozoliņa, Bauskas novada Izglītības, kultūras un sporta komisijas vadītājs Raitis Ābelnieks, Bauskas novada domes deputāts Voldemārs Čačs, Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs, Bauskas novada domes deputāts Arnolds Jātnieks un Izglītības speciāliste izglītības kvalitātes jomā Sanita Reinsone.

Bauskas novada pašvaldības apbalvojumu „Bauskas novada Gada cilvēks” Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis pasākuma ievadā pasniedza Iecavas sporta skolas „Dartija” direktorei Baibai Gāgai. Viņa apbalvota par aktīvu un nesavtīgu darbu sabiedrības labā, ilggadēju profesionālu pedagoģisko un organizatorisko darbu, popularizējot sportu un veidojot pozitīvu Iecavas pilsētas un Bauskas novada tēlu.

Gāgas kundze ir galda tenisa trenere jau vairāk kā 50 gadu, četrkārtēja Latvijas čempione galda tenisā, strādājusi par fiziskās kultūras skolotāju Iecavas internātskolā, ilgus gadus vadījusi Lauku sporta klubu “Dartija”. No 1991.gada Baiba Gāga ir Iecavas sporta skolas „Dartija” direktore.

Baiba Gāga pēc apbalvojuma saņemšanas neslēpa pārsteigumu par izrādīto godu. „Mani dzīvē nepārsteidz praktiski nekas, bet šī nominācija mani ļoti patīkami pārsteidza. Paldies visiem, kuri novērtē manu darbu. Es gribu pateikt neizsakāmu pateicību saviem kolēģiem, bez kuriem es neko nevarētu paveikt. Paldies audzēkņiem, kuri izvēlas sportot. Paldies visiem!”

Pasākuma viesus un laureātus ar dziesmām iepriecināja dziedātāja Sabīne Berezina, bet ar deju priekšnesumiem uzstājās Latvijas čempioni desmit deju kategorijā un Pasaules čempionāta finālisti desmit deju kategorijā Karīna Kārkliņa un Hardi Vahta.

Artūrs Dulbe,
Bauskas novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciālists
Foto: Ģirts Donerblics