Der zināt

Iedzīvotāju līdzdalība amatiermākslā ir viens no populārākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Amatiermāksla, īpaši kordziedāšana, dejošana un teātra spēlēšana, ir spēcīga un iesakņojusies tradīcija, to pierāda arī Bauskas novada dati - Bauskas novadā ir 21 kultūras iestāde un tajās strādā 107 amatiermākslas kolektīvi.

Bauskas apvienības pārvaldē, kurā ietilpst šādas teritoriālās vienības:
Bauskas pilsēta, Brunavas pagasts, Ceraukstes pagasts, Codes pagasts, Dāviņu pagasts, Gailīšu pagasts, Īslīces pagasts, Mežotnes pagasts, Vecsaules pagasts ir pieejami 50 amatiermākslas kolektīvi;

Iecavas apvienības pārvaldē, kurā ietilpst šādas teritoriālās vienības:
Iecavas pilsēta, Iecavas pagasts - 8 amatiermākslas kolektīvi;

Rundāles apvienības pārvaldē, kurā ietilpst šādas teritoriālās vienības:
Rundāles pagasts, Svitenes pagasts, Viesturu pagasts - 18 amatiermākslas kolektīvi;

Vecumnieku apvienības pārvaldē, kurā ietilpst šādas teritoriālās vienības:
Bārbeles pagasts, Kurmenes pagasts, Skaistkalnes pagasts, Stelpes pagasts, Valles pagasts, Vecumnieku pagasts - 31 amatiermākslas kolektīvs.

Visplašākās un daudzveidīgākās brīvā laika pavadīšanas iespējas visām paaudzēm, vietējiem iedzīvotājiem piedāvā Bauskas Kultūras centrs. Tajā darbojas 16 kolektīvi, savukārt Īslīces kultūras namā – 9, Rundāles Multifunkcionālajā centrā – 9 un Vecumnieku tautas namā arī 9 kolektīvi.

Ārpus Bauskas novada kultūras iestādēm darbojas arī vairāki citi amatiermākslas kolektīvi, gan izglītības iestādēs, gan baznīcas draudzēs u.c.

Kultūras iestādes ir vieta, kur strādāt cilvēkiem, lai citiem sagādātu prieku un svētkus, bez amatiermākslas kolektīviem tas nebūtu iespējams.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa